Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Βολές στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ Πάγκαλος: «Ο Τσίπρας είναι ο κηπουρός της Χρυσής Αυγής»

Προκαλεί και πάλι με τα λεγόμενά του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, αυτή τη φορά μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» του Σκάι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα και «έκτρωμα» της πολιτικής ζωής, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα. Δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Πρόκειται για ένα αυταρχικό κόμμα που μεταχειρίζεται ως μέθοδο τον τραμπουκισμό και τη συκοφαντία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής.

Ο κ. Τσίπρας ως σοβαρός πολιτικός, δεν πρέπει να τον λέω γελοίο, είχε πει κάποτε πως όταν θα πάει στην Ευρώπη θα τους πει πως μιλάμε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι μεγάλη μπούρδα».

Υποστήριξε μάλιστα πως ορισμένες από τις εκδηλώσεις του κόμματος του κ. Τσίπρα είναι «ανάλογες με αυτές της Χρυσής Αυγής... Ο Τσίπρας είναι ο κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Αντώνη Σαμαρά
 υπογράμμισε πως «Με έχει καταπλήξει η δυνατότητά του να διαμορφώσει συναίνεση σε μία τόσο δύσκολη εποχή με τόσο δύσκολα προβλήματα. Η εντύπωση που είχα στο παρελθόν για αυτόν δε με οδηγούσε σε τέτοιου είδους αισιοδοξία».

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ακόμη ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κολοσσιαία ευθύνη για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, αλλά ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι πολίτες.

Όπως είπε «όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, διότι όλα τα κόμματα ζητούσαν περισσότερες πελατειακές σχέσεις, εις βάρος των δημοσίων οικονομικών. Και οι πολίτες χρησιμοποιούσαν σχέσεις που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το πελατειακό σύστημα».

Στην συνέχεια τόνισε ότι ο λαός πρέπει να αποκομίσει από την κρίση κάποια συμπεράσματα. «Εάν εμείς υπήρξαμε κακοί πολιτικοί, να εκλέξει τώρα καλούς πολιτικούς» είπε.

«Όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πρέπει να τίθεται εκτός νόμου» σημείωσε προσθέτοντας ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα όταν η Βουλή προχώρησε σε άρση της Βουλευτικής ασυλίας όσων διέπραξαν αδικήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ΠΑΣΟΚ, είπε: «ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι κόμμα, έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Δεν πρόκειται να είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος στη Βουλή», ωστόσο είπε «ψήφισα ΠΑΣΟΚ, τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα».

Για το κόμμα της Χρυσής Αυγής επεσήμανε: «Όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των συμπολιτών του, πρέπει να τίθεται εκτός νόμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: