Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία Κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τον προϋπολογισμό


Κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τον προϋπολογισμό
Ο Αντώνης Σαμαράς στα «ορεινά» των εδράνων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού κορυφώνεται το Σάββατο η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα.

Το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβερνητική πλειοψηφία καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση επιστρέφει την Ελλάδα στο '30 και την εποχή της κατοχής, όταν τα νοικοκυριά ζεσταίνονταν με το μαγκάλι.

«Και ενώ 350.000 νοικοκυριά ζούνε σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόλις προχθές ευαισθητοποιηθήκατε για να βρείτε λύση. Ξέρετε, όμως, κύριοι βουλευτές της ΝΔ ότι στα γραφεία σας στη λεωφόρο Συγγρού έχετε να πληρώσετε τη ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2012. Κάνατε διακανονισμό για 20 δόσεις, δεν τις πληρώσατε, κάνατε δεύτερο διακανονισμό για 40 δόσεις και σήμερα οφείλετε στη ΔΕΗ περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, 560.000 ευρώ.

» Και την ίδια ώρα κόβετε το ρεύμα στον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο που ζει στο Κερατσίνι και στο Πέραμα» δήλωσε ο κ. Παναγούλης.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τους αβανταδόρους της να χρωστάνε εκατομμύρια και επιτέθηκε προσωπικά και στον υπουργό Υγείας επικαλούμενος δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Γεωργιάδης έψαχνε νύχτα φαρμακοβιομήχανο που έχει σώσει κατ' επανάληψη με το βαλάντιό του το κόμμα της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να σας παρακαλέσω να προετοιμαστείτε ψυχολογικά, γιατί σε λίγους μήνες θα πρέπει να καθίσετε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» απευθύνθηκε στα έδρανα της συμπολίτευσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. «Σήμερα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξετε με την τακτική που ακολουθείτε να μην καείτε στο ζέσταμα περιμένοντας να γίνετε κυβέρνηση» σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Για την προσωπική επίθεση στον υπουργό Υγείας, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Δεν έχει ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης να τον υπερασπιστώ. Για όσους γράφουν ό,τι γράφουν μια είναι η πραγματικότητα. Μπορούν να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν. Αρκεί στο τέλος του δρόμου να είναι καλοπληρωτές». 
Παρέμβαση Μπέζα
Ως τον «μόνο δρόμο», ως «το φιλί της ζωής» για την επιβίωση του συστήματος υγείας, προέκρινε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας. Ο κ. Μπέζας, αν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση και δεν θα εκβιάσει κανέναν, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν εκβιάζεται κιόλας.

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος για να πορευθούμε. Είναι σαν τον ποδηλάτη που αν μείνει ακίνητος θα πέσει» δήλωσε, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης και όσων αντιδρούν στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις είπε ότι «υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα αυτοί που νοσταλγούν το παρελθόν και αυτοί που εργάζονται για το μέλλον. Αυτοί που μιλούν με ειλικρίνεια και αυτοί που δεν μιλούν επενδύοντας στην τακτική του ώριμου φρούτου ή που μιλούν την εύπεπτη γλώσσα του λαϊκισμού».
Σχολιάζοντας την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης σε βάρος του υπουργού Υγείας Αδ.Γεωργιάδη, ο κ. Μπέζας είπε: «Η απάντηση της κυβέρνησης είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε για τη νέα τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων και που θα επιφέρει μείωση κατά 480 εκατομμύρια ευρώ στη φαρμακευτική δαπάνη. Μια τροπολογία την οποία ο μόνος που καταψήφισε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: