Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Με απόφαση του Υπουργικού και όχι της Βουλής οι σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά

Εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης και όχι δια της κοινοβουλευτικής οδού τίθενται σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά, με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζόμενων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινής εργασίας και σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση και για την υποβάθμιση της χώρας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, γεγονός για το οποίο επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ότι ήταν αναμενόμενη και ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της οικονομίας σε αυτή την συγκυρία.

Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνάντησή του την Τετάρτη με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όπου, όπως είπε, βασικό θέμα θα είναι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και οι απαιτούμενες διαδικασίες για την προώθηση επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και τόνισε ότι σ΄αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα. Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για υποχρέωση που απορρέει από το νέο μνημόνιο, η οποία είναι πολύ σημαντική ως προς την εξοικονόμηση πόρων και παράλληλα χωρίς επίπτωση στην υγεία των πολιτών.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και είπε ότι η αντικατάσταση στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: