Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Έστειλε επιστολή στον γγ της Συμμαχίας Καμμένος: Να εφαρμοστεί η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, την υπονομεύει η Τουρκία


Καμμένος: Να εφαρμοστεί η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, την υπονομεύει η Τουρκία
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει τα σχέδια για αποστολή πλοίων στο Αιγαίο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκληματικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση προσφύγων στην Ευρώπη, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ότι επιχειρεί να υπονομεύσει τη συμφωνία.

«Έστειλα μία επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να εφαρμοστεί η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε ομόφωνα» είπε ο Πάνος Καμμένος σε δημοσιογράφους.

«Στην επιστολή ζητώ από τη δύναμη του ΝΑΤΟ να μετακινηθεί ανατολικά των ελληνικών νησιών» τόνισε.

Είπε ότι η Άγκυρα έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να δεχτεί να φτάσει στην Ελλάδα η δύναμη του ΝΑΤΟ. «Η Τουρκία επιχειρεί να τορπιλίσει τη συμφωνία» σημείωσε.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα επικοινωνίσει με την γερμανίδα υπουργό Άμυνας.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι η Αθήνα αναμένει την απόφαση για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης.

Ανέφερε ότι οι αντιρρήσεις της Τουρκίας προβάλλονται σήμερα για την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου, αν και στη Σύνοδο της 11ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είχε συμφωνήσει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: