Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες...



«Να ξεκαθαρίσουμε αν θέλουμε να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί η πολιτική μας ή θεωρούμε ότι κάναμε λάθος επιλογή» κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος, στη διάρκεια της...διευρυμένης σύσκεψης των οργάνων.

«Αν ισχύει το πρώτο, αυτό θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης «και πρέπει να βγούμε μπροστά ως στρατηγικός εγγυητής της πορείας της χώρας και όχι ως συμμέτοχοι στην καθημερινή διαχείριση.

» Αν ισχύει το δεύτερο, δεν έχουμε λόγο ύπαρξης» εξήγησε για να υπογραμμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα βρει λόγο ύπαρξης, οδηγώντας τη χώρα στο αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές περί «προσωπικών στρατηγικών» εκ μέρους ορισμένων στελεχών.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία το ΠΑΣΟΚ να αποβάλει κάθε ενοχικό και ηττοπαθές στοιχείο» ανέφερε και τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές».

Εξήγησε ότι διαφωνίες ως προς τους χειρισμούς μπορούν να υπάρχουν πάντα, ωστόσο, δεν υπάρχουν αξιακές διαφωνίες που να δικαιολογούν προσωπικές στρατηγικές.

Σχετικά με την οικονομία τόνισε την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο πακέτο μέτρων πριν το Εurogroup του Οκτωβρίου, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως αυτό «δεν σημαίνει κάμψη της διαπραγματευτικής προσπάθειας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε όπως -όπως».

Τέλος, άσκησε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι κάποιοι «εξακολουθούν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους απλουστεύσεις, λαϊκσιμούς, εύκολες και απατηλές υποσχέσεις».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: