Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πολιτική παρέμβαση για να μην μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα!..


Η επιστολή των Μακρυδημήτρη και Μορώνη…

Δημοσιεύουμε την επιστολή του πρώην προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου, Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αντιπροέδρου-εντεταλμένου συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη προς τον...
Πρόεδρο καθηγητή κ. Θ. Φορτσάκη και τα και τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικώς με τις λεπτομέρειες που ζητήσατε για τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποστολή δύο εγγράφων αυστηρών επιπλήξεων προς τον Γενικό Διευθυντή Περιεχομένου κ. Β. Θωμόπουλο, θα είχαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Η πρώτη επίπληξη συνδέεται με την κάλυψη διήμερων εκδηλώσεων ενός συλλόγου βρακοφόρων της Κρήτης. Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε στο σύλλογο η απόφαση της διοίκησης να καλυφθούν οι εκδηλώσεις ειδησεογραφικά και να «μονταρισθεί» από τις εκδηλώσεις ένα πρόγραμμα διάρκειας 30 λεπτών περίπου, για να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο το μεσημέρι της Κυριακής μετά τις εκδηλώσεις. Η σχετική απόφαση γνωστοποιήθηκε στους οργανωτές των εκδηλώσεων ενώ δόθηκαν και οι σχετικές οδηγίες στους υπευθύνους του προγράμματος, δεδομένου ότι ο κ. Θωμόπουλος, ως είχε ενημερώσει, έκανε χρήση μέρους της αδείας του.

Προφανώς, η απόφαση δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές, οι οποίοι, δι’ αγνώστου σ’ εμάς οδού,ενημέρωσαν την υφυπουργό Επικρατείας κ. Σ.Βούλτεψη. Η κ. υφυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον αναπληρωτή πρόεδρο, ζητώντας του εξηγήσεις για την απόφαση. Της ελέχθη ότι η εκδήλωση δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούσε άλλη αντιμετώπιση απ’ αυτή που ανακοινώθηκε στους διοργανωτές. Σημειώθηκε μάλιστα ότι παρά το ότι οι διοργανωτές είχαν αφιερώσει τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Π. Βαρδινογιάννη, ο τηλεοπτικός σταθμούς συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη δεν ήταν διατεθειμένος να ανατρέψει το πρόγραμμά του για να προβάλει τις εκδηλώσεις. Η συνομιλία έκλεισε με την κ. υφυπουργό να επιμένει στην άποψη να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις ζωντανά και τον αναπληρωτή πρόεδρο να επαναλαμβάνει ότι είχαν δοθεί ήδη οδηγίες για ειδησεογραφική κάλυψη καιμονταρτισμένο πρόγραμμα κι αυτό ήταν κάτι περισσότερο από την πραγματική κοινωνική, προγραμματική και τηλεοπτική αξία των εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός επικοινώνησε με τον ΓΔ περιεχομένου, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικώς και άλλαξε το πρόγραμμα περιλαμβάνοντας ζωντανές μεταδόσεις από τις εκδηλώσεις του συλλόγου βρακοφόρων. Ο ΓΔ περιεχομένου σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο παρεδέχθη ότι δέχτηκε τηλεφώνημα με το σχετικό αίτημα από την κ. υφυπουργό πράγμα που προκάλεσε και την παρέμβασή του. Η ίδια η κ. υφυπουργός επιβεβαίωσε την επικοινωνία της με τον ΓΔ λέγοντας μάλιστα «θα μιλάω με όποιον θέλω, ακόμη και με την γάτα του Θωμόπουλου».

Η δεύτερη επίπληξη συνδέεται με «ελιγμό» του ΓΔ περιεχομένου να προκαλέσει πολιτική παρέμβαση για να ανατραπεί η απόφαση της διοίκησης για τη μετάδοση της ομιλίας και της συνέντευξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο ΓΔ είχε έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Σκουρλέτη, στον οποίο είχε ανακοινώσει (χωρίς προηγουμένως να έχει συνεννοηθεί με τη διοίκηση) ότι από τις δύο εκδηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταδιδόταν μόνον η συνέντευξη τύπου. Ο κ.Σκουρλέτης διαμαρτυρόμενος και επικαλούμενος το γεγονός ότι επί ΕΡΤ μεταδίδονταν πάντοτε και οι δύο εκδηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης (τελευταία φορά στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2012), επικοινώνησε με τον πρόεδρο. Του ελέχθη ότι ήταν εύλογο το αίτημα και εν συνεχεία ενημερώθηκε ο ΓΔ περιεχομένου για την απόφαση της διοίκησης να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις. Ο ΓΔ περιεχομένου ενημέρωσε αυτούς που, προφανώς, θεωρεί προϊσταμένους του με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πολιτική παρέμβαση προς τον πρόεδρο για να μη μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε, όπως γνωρίζετε και τις παραιτήσεις μας.


Με εκτίμηση

Α. Μακρυδημήτρης

Ξ.Ρ. Μορώνης

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: