Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δεκατρείς συλλήψεις Επέμβαση των ΜΑΤ σε κατάληψη εργαζομένων στην Εύβοια


Επέμβαση των ΜΑΤ σε κατάληψη εργαζομένων στην Εύβοια
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Σε επέμβαση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου ένα μήνα από εργαζόμενους και απολυμένους υπαλλήλους εργοστασίων της περιοχής, προχώρησαν τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 13 άτομα, που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο κτίριο, και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας στη Χαλκίδα. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, για την κατάληψη είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αδικήματα, βάσει της οποίας αποφασίστηκε η αστυνομική επέμβαση.
Με προφορική εντολή του εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι στις 10:30 το πρωί και θα υποβληθεί σε αυτόν η δικογραφία που σχηματίζει σε βάρος τους η αστυνομία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Μετά τη σύλληψη, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, σε ένδειξη διαμαρτυρία, έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, οι οποίοι όμως αποχώρησαν όταν αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επέβαλε για άλλη μία φορά το δόγμα «νόμος και τάξη», υλοποιώντας «την απαίτηση των εργοδοτών και προστατεύει τα συμφέροντά τους».
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ πρόκειται για εργαζόμενους στα εργοστάσια INTERKEM, τσιμέντων Χαλκίδας, NEOSET, SELMAN και ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ.
«Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα, την καταβολή των μισθών και μεροκάματων που τους οφείλονται, των αποζημιώσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να ορθώσουν τείχος απέναντι στον αυταρχισμό και το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιστρατεύει η κυβέρνηση ενάντια στους δίκαιους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες» σχολίασε το ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του στο Νewsit, ο βουλευτής Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος κατήγγειλε ότι επιχειρηματίες του νομού κλείνουν τα εργοστάσιά τους και πουλάνε το στοκ υπό νέα διεύθυνση κρατώντας «όμηρους» τους εργαζόμενους.

«Μιλάμε για εργαζόμενους στη ζώνη του λυκόφωτος» είπε ο κ. Μαρκόπουλος, τονίζοντας: «Στο νομό μου στην Εύβοια, ζούμε μια καινούργια περίοδο αποβιομηχάνισης, μόνο που αυτή δεν προκαλεί πάντα ανέργους. Προκαλεί και κάποιους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν είναι ούτε άνεργοι, ούτε εργαζόμενοι, δεν έχουν ούτε κάρτα ανεργίας, ούτε ασφαλιστική κάλυψη, ούτε μισθό γιατί δε δουλεύουν, αλλά οι εταιρείες τους δεν έκλεισαν».

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε, επίσης, ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή και θα ζητήσει από την πολιτεία να νομοθετήσει ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: