Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αναστολή καθηκόντων για 30 ημέρες για τον "ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής"



Εντολή για αναστολή καθηκόντων για 30 ημέρες του "ψυχιάτρου της Χρυσής Αυγής" έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Αναστολή καθηκόντων διαρκείας ενός μήνα επεβλήθη στον συντονιστή διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ-Δαφνί) Κωνσταντίνο Παρασχάκη με εντολή του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο διοικητής του ψυχιατρικού νοσοκομείου Όθων Χαραλαμπάκης «έλαβε το αρχικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τριάντα ημέρες για τον διευθυντή ψυχίατρο Κωνσταντίνο Παρασχάκη, λόγω της σε βάρος του άσκησης ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Το εν λόγω μέτρο συνιστά παράλληλη διαδικασία με τη διεξαγόμενη Ένορκη Διοικητική Εξέταση».
Σε βάρος του Κ. Παρασχάκη υπάρχουν καταγγελίες ότι χορηγούσε σε μέλη της Χρυσής Αυγής πιστοποιητικά ψυχικής υγείας προκειμένου να βγάλουν άδεια οπλοφορίας, αλλά και ότι χορηγούσε βεβαιώσεις για κατάθλιψη προκειμένου μέλη της ίδιας οργάνωσης να παίρνουν αναβολές από δικαστήρια.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: