Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ''ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ'' ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΤ...


Σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της νέας ΕΡΤ θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να προσπαθεί να πείσει προς αυτή την κατεύθυνση τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη...
Συγκεκριμένα, στόχος είναι η νέα ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ όπως θα είναι το όνομα της, να λειτουργήσει ταχύτατα, ακόμα και μέσα στον Ιούλιο. Στο νέο σχήμα θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός χθες σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ είπε ότι με το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή θα αποκατασταθεί η δημόσια ενημέρωση. «Η κυβέρνηση δεν κλείνει τη δημόσια τηλεόραση αλλά κάνει εκείνες τις ενέργειες για τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας τηλεόρασης», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι «τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση, όσον αφορά το προσωπικό, η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας.

Κατ’ εξαίρεση, η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, μπορεί να αναθέτει απευθείας την εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες, με την επιφύλαξη του κοινοτικού δικαίου. Ο χρόνος εκτέλεσης και οι ειδικότεροι όροι καθορίζονται πάντοτε με τη σύμβαση.

Οι πάσης φύσεως αποδοχές του προσωπικού καθορίζονται ανάλογα με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα και τα καθήκοντα που ασκεί το προσωπικό και ειδικότερα με την ατομική σύμβαση εργασίας που συνομολογείται με την ΝΕΡΙΤ.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8745.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: