Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης» Κάθε ευρώ φόρου «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις», λέει ο Γ. Στουρνάρας


«Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών
«Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης, χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστηρίζοντας πως κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «σώζεται από τους μισθούς και τις συντάξεις».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως είπε, είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.

«Δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες», ανέφερε.

Σχετικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως οι εκπρόσωποί της «στερούνται εναλλακτικών προτάσεων. Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία».

Τέλος, απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης για το πρόβλημα θέρμανσης, συνεπεία της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως η καταγραφή μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, οφείλεται εν πολλοίς στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην "αποθεματοποίηση" πετρελαίου πριν την άνοδο της τιμής του.

«Έχουμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. Καλύπτουμε πάνω από το 85% του πληθυσμού» ανέφερε..
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: