Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Βασιλιάς στο παλάτι της…


Βασιλιάς στο παλάτι της…

Το «θηρίο» το σκότωσε. Όμως για να επιστρέψει στο θρόνο συνεχίζοντας την παραμυθένια πορεία του, ο Ολυμπιακός καλείται να νικήσει τη «βασίλισσα» Ρεάλ μέσα στο ίδιο της το παλάτι. 
Το χρυσό...
κεφάλαιο που άνοιξε στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού το 2015 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία απόψε (21:00) να προσθέσουν τη Μαδρίτη, δίπλα στη Ρώμη, την Πόλη και το Λονδίνο, στην αλυσίδα των πόλεων που κυρίευσαν δίνοντας συνέχεια σε μια πορεία που μοιάζει βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φιλάθλων του την τελευταία τετραετία. 

Αποστολή στη Μαδρίτη, Χρήστος Ρομπόλης 

Το εμπόδιο δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτα περισσότερο από υψηλό σε έναν τελικό Final Four. Η Ρεάλ παίζει στο «σπίτι» της και με τον κόσμο στο πλευρό της (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), με την ψυχολογία στα ύψη μετά την εύκολη νίκη στον ημιτελικό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, διαθέτει πλούσιο ταλέντο, πολλές λύσεις και δίψα για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 20 χρόνια, αλλά και για ρεβάνς απέναντι στην ομάδα που της τη στέρησε προ διετίας. Το «Novena» (ένατο τρόπαιο στην ιστορία της) έχει γίνει ψύχωση ανάλογη με το περσινό «Decima» (δέκατο) για την ποδοσφαιρική Ρεάλ, την αποτυχία της οποίας θέλουν να διαγράψουν ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες του χαρίζοντας ένα χαμόγελο στους φίλους της «βασίλισσας». 

Όμως κανένας από τους παραπάνω δεν είναι λόγος να φοβάται τη Ρεάλ ο Ολυμπιακός. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Η ομάδα που ειδικεύεται στις υπερβάσεις, ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη το 2012, συνεχίζοντας στο Λονδίνο το 2013 κι επιστρέφοντας φέτος σε αυτές μετά από μια σύντομη παρένθεση πέρσι, είναι απόλυτα ικανή για μία ακόμη τέτοια. Εύκολο δεν θα είναι, αλλά τίποτα δεν έχει χαριστεί άνευ κόπου στους «ερυθρόλευκους» και οι θρίαμβοι των τελευταίων ετών έχουν έρθει με σκληρή δουλειά, αίμα, ιδρώτα, επιμονή, άρνηση παράδοσης στον αντίπαλο και πίστη για τη νίκη μέχρι το τέλος, καταργώντας κάθε λογική, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν εναντίον τους. Γι’ αυτό, άλλωστε, και αυτές οι κατακτήσεις έχουν αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. 

Προβλήματα δεν υπάρχουν για καμία από τις δύο ομάδες. Άλλωστε, όπως είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, φτάνοντας σε έναν τελικό δεν υπάρχει ούτε κόπωση, ούτε πόνος, ούτε τίποτα... Ο προπονητής του Ολυμπιακού εστίασε στο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τον τελικό στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας του, αφού μετά από έναν άθλο σαν αυτόν της Παρασκευής πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του «αδειάσματος». Τα παραδείγματα πολλά κι όλα… προς αποφυγή. 


Ασφαλώς το τακτικό πλάνο δεν πάει πίσω, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, να μην επιτρέψουν στη Ρεάλ να βρει ρυθμό και παραμένοντας στο παιχνίδι μέχρι τέλους να μετατρέψουν γι’ αυτή σε μπούμερανγκ το πλεονέκτημα της έδρας «χαλώντας» το μυαλό παικτών με… εύθραυστη ψυχολογία, όπως είναι οι Ρούντι, Ροντρίγκεθ και Γιουλ. Ο Σπανούλης, που είναι αήττητος σε Final Four κι αν παραμείνει κι απόψε θα γίνει ο δεύτερος με 8/8 μετά τον Γιασικεβίτσιους (που όμως δεν έχει ούτε 3/3 βραβεία MVP σε Final Four ούτε διατήρησε το αήττητό του μέχρι να αποσυρθεί), ο Πρίντεζης, που έχει υπογράψει τους θριάμβους των τελευταίων ετών, κι όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι για ένα ακόμη θαύμα. 

Διαβάστε για την παράδοση, που είναι σε απόλυτη ισορροπία, αλλά και για τους διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ, Μπόρις Ρίζικ και Ίλια Μπελόσεβιτς. 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: