Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

«Αν θέλετε την υπογραφή μου για να πουλήσω την Ακρόπολη, εγώ φεύγω»...


Τσίπρας: Καταγγέλλει ότι τον έριξαν, ενώ σχεδίαζε εκλογές έτσι κι αλλιώς!
-Ολοι ξέραμε οτι πάμε στους λύκους.
-Τα βήματα μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα.
-Δεν φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής.
-Ποτέ δεν βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα...
«Τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Είμαστε συμπαγείς, είμαστε έτοιμοι, δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι...
φλερτάρουμε με την ιδέα της δραχμής, ότι βάλαμε το κόμμα πάνω από την Ελλάδα, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας. Εχουμε την εμπειρία, την ικανότητα να προχωράμε με βήματα σταθερά σε στέρεο έδαφος είμαστε πιο έμπειροι πιο προσγειωμένοι, και θα ΄λεγε κανείς και εγώ θα σας το πω ευθέως: Αισθάνομαι τώρα ότι τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα», είπε στον ΣΚΑΙ.

Για την αποχώρηση πολλών στελεχών του από το κόμμα, είπε, "εχουμε αέρα στα πανιά μας, αλλά όχι στα μυαλά μας. Περάσαμε μεγάλη φουρτούνα, όμως το σκαρί είναι γερό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται με ένα συμπαγές πλαίσιο. Κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για σχέδια για δραχμή, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει πως βάλαμε το κόμμα μας πάνω από την πατρίδα. Είμαστε πλέον πιο έμπειροι και τώρα θα κάνουμε πιο σταθερά βήματα".


Σχετικά με το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, πως, αυτό ήταν το αποκορύφωμα, ενώ αφησε αιχμές κατα του Αντ. Σαμαρά, λέγοντας, πως, επέσπευσε την προεδρική εκλογή, με στόχο την "αριστερή παρένθεση". 

Αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης, όπως είπε, ήταν η πρόταση Σόιμπλε.

"Μας προτείνει ο Σόιμπλε να σταματήσει το έλλειμμα ρευστότητας, αν πάμε σε ένα δημοψήφισμα τον Σεπτέμβρη με δίλημμα ευρώ, ή δραχμή. Την επόμενη βδομάδα συνάντησα την κυρία Μέρκελ και την ρώτησα αν τα υιοθετεί αυτά. Απάντησε πως δεν τα υιοθετεί και πως τις αποφάσεις τις παίρνει η καγκελαρία", πρόσθεσε ο Τσίπρας, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε αν ο Γιάνης Βαρουφάκης "αντιστάθηκε" στην πρόταση αυτή, τόνισε πως δεν θέλει να το συζητήσει επί του παρόντος.



"Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός που θα βγει πρώτος θα φτιάξει κυβέρνηση. Έχουμε 15%-20% αναποφάσιστους, άρα το πρώτο κόμμα, αν δεν έχει αυτοδυναμία, θα μπορέσει να φτιάξει κυβέρνηση" εκτίμησε στη συνέχεια, μιλώντας για την κάλπη της 20ής Σεπτεμβρίου.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε κατάλαβε ότι υπήρχε κόμμα μέσα στο... κόμμα, η απάντησή του ήταν "πριν το Πάσχα" και συμπλήρωσε πως θέλησε να περάσει το πρόγραμμα από τη Βουλή και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε συνέδριο.


Σχετικά με το Μνημόνιο, επανέλαβε πως είναι ο τελευταίος που θα ωραιοποιήσει τη συμφωνία, ωστόσο τόνισε πως, συγκριτικά με τα δύο πρώτα μνημόνια, αυτό που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι λιγότερο επαχθές.


Τι είπε για Σόιμπλε


"Ο Σόιμπλε είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου με έδρα το εξωτερικό και στόχο την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τότε κατάλαβα ότι ο Σόιμπλε δεν ήθελε συμφωνία" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως έδωσε σκληρή μάχη για 17 ώρες στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έφεραν τελικά τη συμφωνία.


 "Τότε είπα πως, αν θέλετε την υπογραφή μου για να πουλήσω την Ακρόπολη, εγώ φεύγω. Και έφυγα τρεις φορές από το τραπέζι. Και τις τρεις φορές με έφερε πίσω ο Ολάντ. Το είπε και ο Γιούνκερ μετά, πως αν η Ευρώπη δεν διαλύθηκε στις 12 Ιουλίου, τότε περάσαμε τον κίνδυνο".
Ολοι ξέραμε οτι πάμε στους λύκους. Δώσαμε μια μάχη και κερδίσαμε, τόνισε, λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης...


Δεν υπάρχουν σχόλια: