Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ελεύθεροι οι απόστρατοι που κατονομάστηκαν από τον Π. Ευσταθίου...


Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις απόστρατοι αξιωματικοί, που απολογήθηκαν χθες και σήμερα για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Και οι τρεις κατηγορούνται για...
ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετά την απολογία του εκπροσώπου της STN ATLAS, Παναγιώτη Ευσταθίου, για τα γερμανικά υποβρύχια και το οπλικό σύστημα Asrad.
Οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν τη Δευτέρα και αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και 30.000 ευρώ εγγύηση. Υποστήριξαν ότι τα χρήματα, τα οποία φέρονται ότι πήραν ως μίζα από τον Ευσταθίου, είτε ότι ήταν δάνειο, είτε αποτελούσαν το εφάπαξ που του το έδωσε για να το επενδύσει.

Σήμερα, Τετάρτη βρέθηκε στους στους ανακριτές Μαλλή – Σταυρόπουλο, ο τρίτος απόστρατος αξιωματικός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Κι αυτό γιατί επέστρεψε τα χρήματα, περίπου 210.000 ευρώ, που φέρεται ότι έλαβε μίζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι οι δυο τους ήταν οικογενειακοί φίλοι και δέχθηκε τα χρήματα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα.

Στο «σκαμνί» επτά ακόμα στρατιωτικοί

Κι ενώ αναμένονται οι απολογίες ακόμη επτά πρώην στρατιωτικών, στις αρχές Φερβουαρίου καταφθάνουν Ελβετοί εισαγγελικοί λειτουργοί, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις από τους καταδικασθέντες Ζήγρα και Τσοχατζόπουλο για την έρευνα που πραγματοποιείται εκεί.



Την ίδια ώρα, από το πρωί απολογείται ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντ. Κάντας για τη μίζα ύψους 950.000 ευρώ, για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων. Ο ήδη προφυλακισμένος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι πήρε 750.000 ευρώ.

Πάντως, οι δικαστικοί λειτουργοί περιστρέφουν τις ερωτήσεις τους κυρίως γύρω από το αν δωροδοκήθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος Κάντας εμμένει στη θέση: «δεν έχω στοιχεία, όμως η λογική λεει ότι αφού πήρα εγώ πήραν και οι πιο πάνω…»...
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: