Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση υπουργείου Εργασίας-τρόικας Δεν τίθεται θέμα περικοπής συντάξεων, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση


Δεν τίθεται θέμα περικοπής συντάξεων, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση
O υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής συντάξεων παρέσχε πριν κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας που μετείχε στην συνάντηση του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ της ΕΚΤ δεν έθεσαν στη σύσκεψη θέμα βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, ούτε αμφισβήτησαν την απόδοση των μέτρων κατά της εισφοροδιαφυγής.
 
Στο επίκεντρο της συζητήσεως βρέθηκε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% έως το 2016 με την κυβέρνηση να προτείνει στην τρόικα το μέτρο να εφαρμοσθεί ως μπόνους σε επιχειρήσεις που είναι συνεπείς με τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και προσλαμβάνουν ανέργους.
 
Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τρόπους εξομαλύνσεως της μείωσης των εισφορών στα οικονομικά των ταμείων, καθώς θα σηματοδοτήσει μόνο για το ΙΚΑ απώλειες 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη συζήτηση ετέθη και το θέμα των ομαδικών απολύσεων χωρίς επίσης να υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία. Η ελληνική πλευρά πάντως έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την κατάργηση του δικαιώματος αρνησικυρίας του υπουργού Εργασίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ ο υπουργός Εργασίας είχε χαρακτηρίσει το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας «ελληνική πρωτοτυπία, μοναδική στην Ευρώπη» ενώ προανήγγειλε ότι στο νέο νομικό πλαίσιο θα προβλέπεται ευθύνη των επιχειρήσεων για τη στήριξη των εργαζομένων που απομακρύνονται.
«Είμαστε σε καλό δρόμο και ο διάλογος θα συνεχισθεί» κατέληξε ο κ. Βρούτσης και διαβεβαίωσε ότι δεν ετέθη από την πλευρά της τρόικας θέμα για νέα μείωση των συντάξεων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: