Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η έρευνα για τη Siemens απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης

Επικράτησαν «σκοπιμότητες και συμψηφισμοί»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα

Η πολιτική σκοπιμότητα και η λογική του συμψηφισμού ευθυνών δεν άφησαν να γίνει συστηματική και ενδελεχής έρευνα στην υπόθεση της Siemens, δήλωσε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μολονότι υπήρξαν πολλά επιβαρυντικά στοιχεία, δεν υπήρξε έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων και ότι αυτός ο πλημμελής έλεγχος αναδεικνύει την απαράδεκτη λογική του συμψηφισμού και της πολιτικής σκοπιμότητας.

Το αποτέλεσμα της έρευνας από την εξεταστική επιτροπή οδηγεί στην πλήρη απαξία της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, δηλαδή την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Όσο για τη συνέχεια, η προανακριτική επιτροπή, που όπως όλα δείχνουν θα δημιουργηθεί, θα πρέπει να διευρύνει την έρευνά της, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη συνέχεια, αναρωτήθηκε γιατί μέχρι στιγμής το Δημόσιο δεν έχει εγείρει αγωγές αποζημίωσης από τη Siemens στη βάση της ζημίας που υπέστη, ενώ ανέφερε το παράδειγμα της Νιγηρίας, η οποία -όπως είπε- μέσα σε διάστημα έξι μηνών πήρε αποζημίωση από τη Siemens. «Εδώ σιωπή» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως άσκησε κριτική και στην ελληνική Δικαιοσύνη, για την οποία είπε πως εκτός του ότι δεσμεύεται από τον «απαράδεκτο νόμο» περί ευθύνης υπουργών, η ίδια καθυστέρησε την έρευνά της. Ανεξάρτητα από τις ευθύνες του πολιτικού κόσμου, έχει ευθύνες και η Δικαιοσύνη, είπε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος, ανέφερε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών γιατί δεν θέλει να συμμετέχει σε προσχηματικές πολιτικές και κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να προχωρήσει σε Συνταγματική Αναθεώρηση το συντομότερο δυνατό.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: