Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κλίμα συναίνεσης θα ζητήσει ο Γιώργος

Προ ημερησίας στη Βουλή για τα εθνικά θέματα


http://img.protothema.gr/D40206B38AA0E9B5059F3ACC436B44D5.jpg
Τη σκληρή γραμμή Ερζερούμ ανεμένεται να κρατήσει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα, την οποία προκάλεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδίωξη του πρωθυπουργού θα είναι ο «ψύχραιμος διάλογος με επιχειρήματα» με στόχο το κλίμα συναίνεσης. Ωστόσο, αν επιλεγεί από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ανεβάσουν τους τόνους, η κυβερνητική πλευρά δεν θα αφήσει αναπάντητη την «επίθεση».

Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να υπογραμμίσει τα «ανοίγματα» που έχουν γίνει από πλευράς της κυβέρνησης όσον αφορά στην Τουρκία και να υπεραμυνθεί της στάσης του να επισκεφτεί το Ερζερούμ.

Θα τονίσει, δε, ότι έχουν ανοίξει δίαυλοι επικοινωνίας με εντατική διεξαγωγή συνομιλιών με τους εξ ανατολάς γείτονες. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με ξεκάθαρο τρόπο έχουν υπογραμμιστεί οι ελληνικές θέσεις και έτσι έχει τεθεί με σαφήνεια το πλαίσιο.

Για το Σκοπιανό η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι πλέον ορατή η στροφή της διεθνούς κοινότητας υπέρ της Ελλάδας, αφού πλέον η πίεση ασκείται στα Σκόπια και όχι στην ελληνική πλευρά.

Το Κυπριακό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, αλλά υπογραμμίζεται από την κυβερνητική πλευρά ότι αφ’ ενός το ισχυρό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί απέναντι στην Τουρκία σε διεθνές επίπεδο και αφ’ ετέρου η ταύτιση των απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας, ισχυροποιεί την ελληνική θέση στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: