Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό αεροδρόμιο της Μόσχας

Καμικάζι στην αίθουσα αφίξεων

Εικόνα από το αεροδρόμιο
Εικόνα από το αεροδρόμιο (Φωτογραφία: Associated Press )
Στη ζώνη παράδοσης αποσκευών στην αίθουσα διεθνών αφίξεων σημειώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας (φωτογραφία αρχείου) (Φωτογραφία: Reuters )
Μόσχα, Ρωσία
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς φθάνοντας μέχρι στιγμής τους 31 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες. Καμικάζι φέρεται να ανατινάχθηκε στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Μόσχας, σπέρνοντας πανικό και θάνατο.

Οι τελευταίες πληροφορίες του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, κάνουν λόγο για 31 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες.

Στο αεροδρόμιο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Ο επικεφαλής της επιτροπής έρευνας έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Τα ρωσικά μέσα μετέδωσαν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη ζώνη παραλαβής αποσκευών στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: