Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αθλιότητα η εμπλοκή του ονόματός μου στο σκάνδαλο της Siemens, λέει ο Γ.Παπαθανασίου

Οξύνεται η αντιπαράθεση

Ο Γιάννης Παπαθανασίου
Ο Γιάννης Παπαθανασίου (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα

Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση και το κυριότερο δεν εκλήθην στην εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματός του στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε πως όταν έμαθε ότι περιελήφθη το όνομά του στο πόρισμα τηλεφώνησε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Παντελή Οικονόμου, ο οποίος του είπε πως «κακώς σε βάλανε. Είναι λάθος».

Εξηγώντας τόνισε ότι βάσει των αρμοδιοτήτων του έπρεπε να αποδεχθεί τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, κάτι που έκανε την ίδια ημέρα που βγήκε η γνωμοδότηση. Ακολούθως, είπε, έδωσα εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να προσδιορισθεί το ύψος της ζημίας.

Με βάση αυτόν τον προσδιορισμό θα μπορούν να κατατεθούν αγωγές κατά της Siemens για αποζημίωση υπέρ του Δημοσίου.

«Δεν είμαι υπεύθυνος. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση και το κυριότερο δεν εκλήθην. Και ο πιο στυγνός δολοφόνος καλείται να απολογηθεί. Για μένα θεώρησαν περιττό να με ρωτήσουν, αλλά θεώρησαν επιβεβλημένο να με συμπεριλάβουν. Αυτό είναι αθλιότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου.

Πρόσθεσε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε γελοιοποιεί την εξεταστική επιτροπή. «Πετάμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και δεν βαριέσαι» ανέφερε και κατέληξε: «Θυμώνω, εκνευρίζομαι και αγανακτώ, γιατί ο κόσμος που είναι θυμωμένος μάς θεωρείο όλους ίδιους. Ε, δεν είμαστε».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: