Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: Σας τα λέγαμε αλλά εσείς δεν τα ακούγατε


newpost.gr/
Βενιζέλος: Σας τα λέγαμε αλλά εσείς δεν τα ακούγατε
«Πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, η οποία ενσωματώθηκε στον εφαρμοστικό νόμο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις αιτιάσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, ότι στην 4 η επικαιροποίηση του Μνημονίου περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο μεσοπρόθεσμο.



«Αυτό που ισχύει» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, «είναι αυτό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, στο άρθρο 37 του παραπάνω νόμου, άρθρο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή από τη ΝΔ, με εξαίρεση την επίμαχη παράγραφο 7 που προβλέπει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η Βουλή είναι πλήρως ενήμερη και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών.

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια υπογράμμισε ότι , «φαίνεται όμως, ότι υπάρχει και ένα άλλο θέμα: τόσο ο γραμματέας, όσο και ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαιτούν να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Σαμαρά, γιατί "παραποίησα" την ομιλία του στη Βουλή ως προς τη στάση του κόμματός του σχετικά με το νέο πρόγραμμα, η διαπραγμάτευση του οποίου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Ήδη, απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ την Παρασκευή, δήλωσα ότι αποδέχομαι ευχαρίστως τη θετική ανάγνωση της τοποθέτησης του κ. Σαμαρά, δηλαδή αυτή που αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση του νέου προγράμματος και να το υπερψηφίσει στη Βουλή. Ήταν βεβαίως προφανές, ότι ο κ. Σαμαράς, με τα όσα είπε στη Βουλή, ζητούσε από την κυβέρνηση να αναλάβει αυτή, μόνης της, την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και της ψήφισης του νέου προγράμματος, ενώ αυτός κρατούσε για λογαριασμό του το δικαίωμα να κρίνει το βαθμό συμφωνίας του νέου προγράμματος με τις απόψεις του κόμματός του, χωρίς συνευθύνη και συστράτευση για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Εάν, συνεπώς, για να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συναίνεση και συστράτευση και για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας τίθεται ως όρος από τη ΝΔ να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, τότε ζητώ συγνώμη, όχι μόνο μία αλλά χίλιες φορές».

Ο κ. Μιχελάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών για «επικοινωνιακά παιχνίδια»

«Καλέσαμε τον κ. Βενιζέλο να μας πει γιατί στη σελ. 114 της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπάρχει η λέξη “απολύσεις”, ενώ αντίθετα στο άρθρο 37 του Εφαρμοστικού Νόμου δεν υπάρχει καμία αναφορά σε “απολύσεις”. Επ’ αυτού ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Βενιζέλος δεν απάντησε» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας από την πλευρά του σε ανακοίνωση - απάντηση του υπουργού Οικονομικών σε πρωινές δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: