Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Υπάλληλοι Βουλής: Θα αγωνιστούμε

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο οι υπάλληλοι της Βουλής υπογραμμίζουν ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σήμερα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αμφίβολης νομιμότητας διαδικασία, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 229/Α/19.11.2012), ρυθμίσεις με τις οποίες καταργούνται μια σειρά συνταξιοδοτικών διατάξεων που αφορούν τους υπαλλήλους  της Βουλής.
Θεσπίστηκαν μέτρα κατάργησης των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
Τα παραπάνω μέτρα αποτελούν συνέπεια της συστηματικής δυσφήμησης τόσο κατά της Βουλής όσο και κατά των υπαλλήλων της. Αυτές οι ενέργειες είναι προφανές ότι δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ούτε στην αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων και των ειδικών συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων. Αποτελούν επίσης επικύρωση της διάθεσης ισοπεδωτισμού υπό το πρόσχημα της επίκλησης προνομίων και δήθεν ιδιαίτερης μεταχείρισης.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!! Αθρόες και συνάμα ακούσιες αλλά «υποχρεωτικές» παραιτήσεις έμπειρων στελεχών του Κοινοβουλίου που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου.
Και βέβαια τα παραπάνω έρχονται ως επισφράγισμα μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης σε συνδυασμό με ύβρεις, λοιδορίες και συκοφαντικούς ισχυρισμούς .
Είναι προφανές ότι ,  παρά τις παραπάνω επιθέσεις και με δεδομένες τις μειώσεις αποδοχών μας έως  50%, η συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών από τους υπαλλήλους της Βουλής στον ίδιο πάντα υψηλότατο ποιοτικά βαθμό  δεν συγκίνησε πολλούς και κυρίως δεν σταμάτησε τους ποικιλόμορφους πολέμιους εναντίον μιας ομάδας υπαλλήλων με ανομολόγητο τελικά στόχο το ίδιο το Κοινοβούλιο.
Επιστέγασμα των παραπάνω είναι ότι καταλήξαμε ακόμα και σε μια δυσμενή διάκριση, ειδικά κατά των υπαλλήλων της Βουλής, το να μην ισχύει μόνο γι’ αυτούς ό,τι  ισχύει για όλους τους άλλους υπαλλήλους του δημόσιο τομέα. Δηλαδή η διατήρηση των δικαιωμάτων για όσους είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010.
Οι ρυθμίσεις αυτές παραγνωρίζουν ότι οι υφιστάμενες αυτές διατάξεις δεν είχαν χαριστικό χαρακτήρα αλλά ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της Βουλής. Άλλωστε αντίστοιχες ρυθμίσεις έχουν διατηρηθεί και για άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, προφανώς για τους ίδιους λόγους.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αγνοώντας την ψυχολογική βία που υφιστάμεθα,  υπερασπιζόμενοι το κύρος και την αυτονομία του Κοινοβουλίου.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: