Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην ομιλία Παπανδρέου

Απάντηση στον πρωθυπουργό

Για ανάγκη διαγραφής του χρέους έκανε λόγο το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγα
Για ανάγκη διαγραφής του χρέους έκανε λόγο το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγα (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Απαντώντας στον Γιώργο Παπανδρέου μετά την ομιλία του το Σάββατο στη ΔΕΘ, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ανατριχιαστικές» υποσχέσεις, ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «ζει στον κόσμο του», ο ΣΥΝ κάνει λόγο για πολιτική που διαλύει την οικονομία, η Δημοκρατική Αριστερά βλέπει «φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις», ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δεν διακρίνει «τίποτα καινούργιο».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

»Ο λαός έχει τη δύναμη να σωθεί από την πτώχευση, την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία των ριζικών αλλαγών, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία» καταλήγει.

Η αντίδραση του ΛΑΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε τη δήλωση: «Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε να είχε κάνει το 2009. Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του».

»Θα λάβει την απάντησή του την Τετάρτη το βράδυ στον ίδιο ακριβώς χώρο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΝ

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ για άλλη μια φορά διατύπωσε την απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Πρόκειται για την πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

«Για τον πρωθυπουργό κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αποτελεί αδιακρίτως συντεχνία ενώ στη νεοφιλελεύθερη δογματική του αντίληψη ο δημόσιος τομέας, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην εργασία είναι πλέον έννοιες εξοβελισμένες».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και η πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. [...] Η διαμόρφωση ενός αντιφιλελεύθερου αντιμνημονιακού μετώπου που θα θέσει το θέμα ενός νέου συνασπισμού εξουσίας αποτελεί μια βαθιά πραγματική ανάγκη » καταλήγει.

Το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς

«Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις, αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει» σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά.

Η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δεν πρόσθεσε τίποτα νεότερο από όσα συνηθίζει μόνο να εξαγγέλλει» εκτίμησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

»Τα ελλείμματα όμως δεν περιορίζονται με συμβιβασμούς με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα. Πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται με αναβολές και καθυστερήσεις στον περιορισμό του μεγέθους του κράτους. Η κυβέρνηση, υποχρεούται πλέον να ξεπεράσει την αδυναμία της στην εφαρμογή των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και να περάσει από τη φάση των εξαγγελιών στην περίοδο της υλοποίησης των αναγκαίων υπερβάσεων» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: