Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Στο «μικροσκόπιο» 15 υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου...




Ελέγχους σε 15 υποθέσεις φορολογουμένων θα διενεργήσει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου αξιοποιώντας τις νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Αν και δεν έχει διευκρινισθεί για το εάν ...
πρόκειται για φορολογουμένους της Λίστας Λαγκάρντ ωστόσο πρόκειται για υποθέσεις που τα δηλωθέντα έσοδα αποκλίνουν αισθητά με το σύνολο της περιουσίας των φορολογουμένων. Οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος τριμήνου και θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις.

Οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο των ελέγχων θα αξιοποιούν κάθε στοιχείο ή πληροφορία που διαθέτει η φορολογική υπηρεσία ή μπορεί να συλλεχθεί για τα έσοδα ή τις δαπάνες του φορολογουμένου, προκειμένου να προσδιορισθεί με αντικειμενικό τρόπο το πραγματικό εισόδημά του .Με την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα ζητούν από τους φορολογούμενους να παράσχουν στοιχεία για την περιουσιακή τους κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσής τους (έντυπο διαθέσιμων περιουσιακών στοιχείων- ερωτηματολόγιο για τον τρόπο διαβίωσης).

Με την σειρά τους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ακρίβεια των αναγραφέντων στοιχείων, όπως τίτλους ή συμβόλαια αγοράς ακίνητης περιουσίας, βιβλιάρια καταθέσεων ενημερωμένα, τιμολόγια αγοράς των λοιπών επενδυτικών στοιχείων (έργα τέχνης, συλλογές, τιμαλφή και λοιπά στοιχεία αξίας εκάστου 5.000 ευρώ και άνω), καθώς και έγγραφα που υποστηρίζουν τις τυχόν υπάρχουσες απαιτήσεις έναντι τρίτων (ονόματα, ποσά κ.λπ.).

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: