Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αβατάγγελος: Δεν έχω καμιά σχέση με τον Τσοχατζόπουλο -Νόμιμα τα λεφτά που πήρα

newpost.gr

Αβατάγγελος: Δεν έχω καμιά σχέση με τον Τσοχατζόπουλο -Νόμιμα τα λεφτά που πήρα
Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, προσήλθε και κατέθεσε επί περίπου τρεις ώρες, ο επιχειρηματίας Αλεξάνδρος Αβατάγγελος, διαψεύδοντας οποιαδήποτε εμπλοκή του με «μαύρα χρήματα» και «μίζες».

«Ό,τι λεφτά πήρα, τα πήρα νόμιμα, τα έχω δηλώσει κι έχω πληρώσει και φόρους», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Αβατάγγελος στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που συνεδριάζουν κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλησε να απαντήσει ούτε σε ποια χώρα πήρε λεφτά, ούτε πού τα έχει, επιμένοντας ότι αυτά θα τα πει στον εισαγγελέα, στον οποίο έχει κληθεί να καταθέσει, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο επιχειρηματίας, το 2006, είχε καταθέσει αγωγή στη γερμανική δικαιοσύνη, εναντίον των εταιριών Ferrostaal και HDW, ζητώντας προμήθεια 60 εκατ. ευρώ και συμβιβάστηκε με 11 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας έτσι, στη γερμανική δικαιοσύνη, την υπόθεση των υποβρυχίων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο κ. Αβατάγγελος φέρεται να ανέφερε ότι γνωρίζει πολύ καλά τους, Πίκλερ, Δεμερτζιάν, Μπέλτσιο και Φιλιππίδη, όσους, δηλαδή, ο Γερμανός εισαγγελέας κατονομάζει ως μέλη της «Ομάδας Α», που φέρονται να ελάμβαναν και να διαχειρίζονταν παράνομες πληρωμές, προσθέτοντας ότι όλοι μεταξύ τους είναι γνωστοί, φίλοι και συνεργάτες.

Αντίθετα, φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, αλλά και ότι δεν έχει συναντήσει τον πρώην Υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο, όπως είπε, είχε βρεθεί πολλές φορές ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Μπέλτσιος.

Επίσης, ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι η σχέση του με την «Ferrostaal» ήταν καθαρά επαγγελματική και ότι είχε συνεργαστεί με την γερμανική εταιρία και σε άλλες δουλειές.

Αύριο το πρωί, στην Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ο Νίκος Μαϊτός, από την περιφερειακή διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, αύριο τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αναμένεται να έχουν στα χέρια τους, μεταφρασμένο, τμήμα της δικογραφίας με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα του Μονάχου, ενώ, ήδη, έχουν την κατάθεση και την αγωγή του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού.

Την ερχόμενη Τρίτη, η Προανακριτική έχει καλέσει για να καταθέσουν, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επί υπουργίας κ. Τσοχατζόπουλου, Σωτήρη Εμμανουήλ και τον επιχειρηματία Μιχάλη Φιλιππίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: