Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Με συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου και νέα απεργία απαντούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στα νέα μέτρα

«Απελπιστική και ανυπόφορη η κατάσταση»

Από παλαιότερο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
Από παλαιότερο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Για νέα καταιγίδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, συνέχεια της αποτυχημένης συνταγής του μνημονίου, που θα οδηγήσουν σε κοινωνική βαρβαρότητα και νέα αδιέξοδα μιλούν τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μία ημέρα μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για μπαράζ αποκρατικοποιήσεων, νέες περικοπές μισθών-συντάξεων και επιβολή νέων φόρων.

«Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση», λέει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ, με την ΑΔΕΔΥ να συμπληρώνει ότι με αυτά τα μέτρα το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων θα μειωθεί περαιτέρω κατά τουλάχιστον 20%.

Τα συνδικάτα κατηγορούν κυβέρνηση και τρόικα ότι «εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας» τη στιγμή που χρειάζονται «μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προειδοποιούν με νέα γενική απεργία και κινητοποιήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, και πραγματοποιούν από κοινού συλλαλητήριο διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Ιουνίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «η νέα καταιγίδα περικοπών, αύξησης φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, απολύσεων και περιορισμού ασφαλιστικών δικαιωμάτων μειώνει το βιοτικό επίπεδο όλων κατά 20% και οδηγεί την οικονομία και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, για τους δημοσίους υπαλλήλους η νέα περικοπή μισθών, η περικοπή του εφάπαξ, το 40ωρο, οι προετοιμαζόμενες περικοπές επικουρικών συντάξεων, διαμορφώνουν μια κατάσταση απελπιστική και ανυπόφορη για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, που η μόνη σταθερή του οικογενειακού προϋπολογισμού είναι ο μισθός ή η σύνταξη από το Δημόσιο, με ένα ή δύο ή περισσότερα μέλη άνεργα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: