Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια στα σχέδια για πώληση ΟΛΠ και ΟΛΘ

Απάντηση με κινητοποιήσεις


(Φωτογραφία: Eurokinissi )
Πειραιάς
Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση να πουλήσει ΟΛΠ και ΟΛΘ, σημειώνει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.

«Ποιος πραγματικά νοσηρός εγκέφαλος διανοήθηκε να παραδώσει σε ιδιωτική κατοχή τα Λιμάνια που διαδραματίζουν λειτουργίες δημοσίου ελέγχου και κοινωνικής προσφοράς σε ζωτικής σημασίας τομείς, όπως το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό καθώς και σε κρίσιμα ζητήματα εθνικής ασφάλειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

* Το βράδυ της Τρίτης ομάδα 50 εργαζομένων στον ΟΛΠ πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία κατά της πώλησης του Οργανισμού, στον προαύλιο χώρο του ΟΛΠ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, διευκρίνισε ότι θα πωληθούν μερίδια των ΟΛΠ και ΟΛΘ με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την ενοποίηση των Λιμένων Ελευσίνας, Λαυρίου και Ραφήνας υπό τον ΟΛΠ, με στόχο να δημιουργηθεί μια ισχυρή χρηματιστηριακή εταιρεία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: