Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΕΥΣΗΜΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσόρισε σήμερα τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 7,5% το 2011, αλλά και τις ανακοινώσεις για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου...
Όλι Ρεν, εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής υπογραμμίζοντας ότι με τις χθεσινές ανακοινώσεις «παρέχονται σημαντικά διευκρινιστικά στοιχεία» και επιβεβαιώνεται η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών. Επέμεινε, ωστόσο, στην ανάγκη το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων να προωθηθεί άμεσα και τόνισε ότι η λεπτομερής αξιολόγηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα αποτιμηθεί με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κλιμακίου της Τρόικα που μεταβαίνει εκ νέου στην Αθήνα αύριο.
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν είπε ότι θα πρέπει να συζητηθεί με τις ελληνικές αρχές η πρόταση για τη δημιουργία κρατικού φορέα που θα επιβλέπει την πορεία των αποκρατικοποιήσεων
Ο Αμαντέου Αλταφάζ δεν έκρυψε την ενόχλησή του σε ερώτηση για το αν τα συνεχιζόμενα μέτρα που λαμβάνονται από την Αθήνα είναι ανεπαρκή και θέτουν τελικά εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της Ελλάδας για εφαρμογή των δεσμεύσεων της, απαντώντας με ένα κατηγορηματικό «όχι».
Απαντώντας σε ερώτηση, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία, για το κατά πόσο οι κυβερνήσεις που ακολουθούν τις «ντιρεκτίβες» των Βρυξελλών στη συνέχεια υφίστανται εκλογικές ήττες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν είπε ότι δεν υπάρχουν «συνταγές των Βρυξελλών ή της Ουάσιγκτον» αλλά προγράμματα που είναι το αποτέλεσμα συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
Αναφερόμενος γενικότερα στα επώδυνα μέτρα που έχουν κληθεί να λάβουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε ότι πρόκειται για «υπεύθυνες πολιτικές» που επιδεικνύουν αποφασιστικότητα για την ανόρθωση της οικονομίας και που δεν έχουν ως χρονικό ορίζοντα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: