Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΜΕ... ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!


Ρεπορτάζ : Γιώργος Μανουσακάκης
Από τις : Αποκαλύψεις
Είναι πολλά τα λεφτά Αρη» είναι η φράση που ειπώθηκε στην ταινία «Λόλα», αλλά ταιριάζει γάντι στους τελευταίους δύο δημάρχους Γλυφάδας, που, όπως αποκαλύπτεται, είχαν...
υπογράψει συμβόλαια συνδιαχείρισης με συνυποψηφίους τους προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν όλοι μαζί το δήμο. Στην όλη υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκονται και στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο τέως γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Οι δύο αυτοί πολιτικοί, σύμφωνα με συμφωνητικό που ήρθε στη δημοσιότητα, ήταν οι εγγυητές της συμφωνίας σύμπραξης των συνδυασμών για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2006 μεταξύ των υποψηφίων Γιάννη Θεοδωρόπουλου και Στέλιου Λανδράκη. Να σημειωθεί ότι το δήμο τελικά κέρδισε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος παρέδωσε το δημαρχιακό θώκο Γλυφάδας στις 31.12.2010 στον νυν δήμαρχο Κώστα Κόκορη.
Η ιστορία φαίνεται πως επαναλήφθηκε με το νυν δήμαρχο, καθώς αποκαλύφθηκε κείμενο συμφωνίας με τις υπογραφές του κ. Κόκορη, και με τους αποκλεισμένους από το δεύτερο εκλογικό γύρο αλλά επικεφαλής συνδυασμών κ. Στέλιου Λανδράκη και Κώστα Παπαδόπουλου. Το σημαντικό στην όλη υπόθεση δεν είναι η συμφωνία επί της αρχής που υπογράφουν οι τρεις τους.
Το συμφωνητικό που υπεγράφη από τους τρεις στην ουσία αποδεικνύει ότι αυτοί οι άνθρωποι μοίρασαν το Δήμο Γλυφάδας στα τρία, με βάση βέβαια τα εκλογικά ποσοστά που είχαν πετύχει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Και εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η Γλυφάδα είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος δήμος της χώρας, που όταν η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας είναι στο κόκκινο, αυτός έχει ταμειακό πλεόνασμα τουλάχιστον 12 εκατομμυρίων ευρώ και προϋπολογισμό που φτάνει τα 500.000.000 ευρώ. Και το σημαντικότερο, είναι ένας δήμος... μαζεμένος, χωρίς υποχρεώσεις και προσωπικό, που, αν κάποιος δήμαρχος αποφασίσει να αξιοποιήσει πραγματικά τις δυνατότητές του, τότε είναι σίγουρο ότι το ταμειακό πλεόνασμα θα ξεπεράσει και τα 30.000.000 ευρώ.

2.500 ο μισθός,
τι λέει ο Μ. Βαρβιτσιώτης
Η παρούσα δημοτική αρχή ακόμη δεν έχει διαψεύσει αλλά ούτε και έχει αποδεχθεί το μνημόνιο συνεργασίας με τους άλλους δύο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Βέβαια, είναι άξιο λόγου να τονιστεί ότι όσα αναφέρονται στη μοιρασιά του δήμου, που περιγράφονται στο κείμενο συμφωνίας, έχουν τηρηθεί από την πλευρά του κ. Κόκορη. Ο κάθε ένας πήρε αυτό που ζήτησε και με μισθούς οι οποίοι φτάνουν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέχρι και τα 2.500 ευρώ.
Σε αντίθεση, το συμφωνητικό που είχε υπογραφεί από τον τέως δήμαρχο κ. Θεοδωρόπουλο και τον κ. Λανδράκη στις δημοτικές εκλογές του 2006, με εγγυητές τους δύο παραπάνω πολιτικούς, δεν εφαρμόστηκε από την πλευρά του δημάρχου. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης 4ετίας, ο κ. Λανδράκης άσκησε δριμύτατη αντιπολίτευση, σε αντίθεση με τώρα που λειτουργεί ως συμπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.
Για «κατάπτυστο» κείμενο και εξαπάτηση των κατοίκων της Γλυφάδας κάνει λόγο στις «Α» ο αρχηγός της δημοτικής αντιπολίτευσης, βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος καλεί όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης που εμπλέκονται στην υπόθεση του συμφωνητικού να παραιτηθούν από τις θέσεις που τους έχει δώσει ο δήμαρχος. Σε δηλώσεις του ο κ. Βαρβιτσιώτης καυτηρίασε τη στάση της δημοτικής αρχής του Κώστα Κόκκορη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Η στάση τους αποτελεί ακράδαντη επιβεβαίωση όλων των ισχυρισμών αυτών που θέλουν το προϊόν των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου να είναι προϊόν εκλογικής υφαρπαγής ψήφων, που μόνο στόχο έχουν την εξυπηρέτηση οικογενειακών συμφερόντων». Στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε το κείμενο κατάπτυστο και επαίσχυντο που ευτελίζει τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και προσβάλλει.
Μάλιστα, προχώρησε και στην αποκάλυψη ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί αντίστοιχη πρόταση την οποία αρνήθηκε। Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν ξέρω αν το μνημόνιο που δημοσιεύθηκε είναι πλαστό ή όχι, ξέρω όμως ότι τέτοιου είδους συμφωνία μου προτάθηκε και την αρνήθηκα». Τέλος, ανέφερε ότι οι όροι και οι δεσμεύσεις του μνημονίου έχουν υλοποιηθεί, καθώς όπως σημείωσε: «Στα διοικητικά συμβούλια του Golf, του Νομικού Προσώπου, της ΔΕΑΠ κτλ. έχουν ενταχθεί στελέχη των παρατάξεων Λανδράκη και Παπαδόπουλου, όπως η Φ. Μαλάμη και οι Ν. Βάκκας και Ι. Γκέκας, αναπληρωτής πρόεδρος στο Golf είναι ο κ. Παπαδόπουλος, δ/νουσα σύμβουλος η κόρη του και ως ειδική συνεργάτης προσελήφθη η σύντροφος του κ. Λανδράκη, Π. Δάρα».
fimotro.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: