Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Σουφλιάς: "Και ΕΤΑΚ στους ημιυπαίθριους"...


Δεν θα υπάρχει αναρδομική καταβολή...
Με Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας θα επιβαρύνονται οι ημιυπαίθροι χώροι που θα ενταχθούν στη ρύθμιση τακτοποίησης, παραδέχθηκε από τη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.

«Και βέβαια θα καταβάλεται ΕΤΑΚ για τους ημιυπαίθριους που έχουν τακτοποιηθεί. Δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να να αξιοποιεί τον ημιυπαίθριο που τακτοποίησε, χωρίς να πληρώνει ΕΤΑΚ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.

Προσέθεσε επίσης ότι «Αυτό που έχουμε ξεκαθαρίσει είναι ότι δεν θα...
καταβάλλεται αναδρομικά ΕΤΑΚ για τους ημιυπαίθριους που έχουν νομιμοποιηθεί»..

Ως προς το θέμα της μεταβίβασης του ημιπαιθρίου, «θα μεταβιβάζεται ό,τι έχει οικοδομική άδεια και στα συμβόλαια θα γράφεται ό,τι είναι ημιυπαίθριος με την περιγραφή ότι ήταν ημιυπαίθριος και άλλαξε χρήση με το σημερινό νόμο».

Στο θέμα τις τακτοποίησης για τις σοφίτες και τα πατάρια των καταστημάτων, όπως επανέλαβε κατηγορηματικά ο Γιώργος Σουφλιάς, δεν τακτοποιούνται αφού δεν έχουν οικοδομική άδεια.

Απαντώντας στον κ. Σουφλιά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας που έχει αμιγώς εισπρακτικό χαρακτήρα και προσέθεσε ότι «το ζήτημα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων δεν άνοιξε με πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ και εντάσσεται σε μία εισπρακτική λογική. Κύριε υπουργέ να αποσύρετε την τροπολογία αυτή που εντάσσεται σε λάθος νομοσχέδιο».
NEA

.nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: