Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα άγνωστο επίσημο ντοκουμέντο, που συγκλονίζει… Πότε γράφτηκε, εφαρμόστηκε;

Δημοσιοποιούμε το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»
Τι είναι;
Πότε γράφτηκε;
Από ποιους συντάχτηκε;
Που εφαρμόστηκε;
Βλέπουμε πτυχές της σημερινής πολιτικής ζωής;
Πολλά τα ερωτήματα… θα τα αφήσουμε αναπάντητα ελπίζοντας να προκαλέσουν, έστω σε ελάχιστους σκεπτόμενους, κάποιο προβληματισμό.
Για την ώρα σας λέμε...

Κατασχέθηκε από δικαστές ευρωπαϊκής χώρας στις 17 Μάρτη 1981 και αποτέλεσε υλικό μιας δικογραφίας που συγκλόνισε την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Γιατί παραμένει άγνωστο στην Ελλάδα; Ας το σκεφτούμε…
Εμείς κάνουμε την πρώτη «κίνηση» και δημοσιοποιούμε ορισμένα αποσπάσματα…
«1) Ο χαρακτηρισμός δημοκρατική έχει την έννοια ότι το παρόν πρόγραμμα αποκλείει κάθε πρόθεση ή μυστικό στόχο εναντίον της ανατροπής του συστήματος.
2) Απεναντίας το πρόγραμμα προτίθεται να δώσει ζωή στο υπάρχον σύστημα μέσα από την υποκίνηση όλων των θεσμών που προβλέπει το Σύνταγμα και η τάξη, μέσα από τα κρατικά όργανα, τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ, τα συνδικάτα μέχρι τους πολίτες ψηφοφόρους.
3) Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε μία περιεκτική υπόδειξη των σκοπών, στην επεξεργασία των διαδικασιών – επίσης των εναλλακτικών – υλοποίησης και τέλος στη σύντομη απαρίθμηση των προγραμμάτων μέσης και μακράς διάρκειας.
4) Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί με σαφήνεια ότι τα προγράμματα μέσης και μακράς διάρκειας προβλέπουν ορισμένες Συνταγματικές ρυθμίσεις –που ακολουθούν τον εκσυγχρονισμό των θεμελιωδών θεσμών.
ΣΤΟΧΟΙ
1) Ως στόχοι υποδεικνύονται:
α) τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα…
β) ο τύπος... και με την υποκίνηση δημοσιογράφων, μέσα από μία επιλογή κύρια [στις εφημερίδες]… [στην κρατική ραδιοτηλεόραση]...
γ) τα συνδικάτα...
δ) η κυβέρνηση, με αναδόμηση στην οργάνωση των υπουργείων και στην ποιότητα ανθρώπων που θα υποδειχθούν για τα επί μέρους υπουργεία
ε) η δικαιοσύνη, που πρέπει να επαναοδηγηθεί σε μία λειτουργία σωστής εγγύησης και λεπτομερειακής εφαρμογής των νόμων
στ) το Κοινοβούλιο, του οποίου η αποτελεσματικότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία παρέμβασης στα πολιτικά κόμματα, τον τύπο και τα συνδικάτα.
2) Πολιτικά κόμματα, τύπος και συνδικάτα αποτελούν αντικείμενο πιθανών υποκινήσεων σε οικονομικό επίπεδο
Η διαθεσιμότητα ποσών, 30 ή 40 δισεκατομμυρίων, είναι ικανοποιητική ώστε να επιτρέψει σε καλόπιστους ανθρώπους και επιλεγμένους σωστά να κατακτήσουν θέσεις κλειδιά, ποσά αναγκαία και για τον έλεγχο τους.
Κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και Κοινοβούλιο εκφράζουν επόμενους στόχους, προσβάσιμους μόνο μετά την επιτυχία της πρώτης επιχείρησης, ακόμη και του ότι οι δύο φάσεις είναι αναγκαστικά προσδιορισμένο ότι θα έχουν κοινά στοιχεία και αλληλοεπιδράσεις, όπως θα δούμε αναλυτικά κατά την επεξεργασία των διαδικασιών.
3) Βασικός στόχος και αναγκαία προϋπόθεση για την επιχείρηση είναι η ίδρυση μίας λέσχης… όπου θα αντιπροσωπεύονται, στα καλύτερα επίπεδα, επιχειρηματίες, χρηματιστές, στελέχη ελεύθερων επαγγελματιών, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστές, και ελάχιστοι επιλεγμένοι πολιτικοί. Κάθε τομέας δεν θα ξεπερνά τον αριθμό των 30 ή 40.
ΜΕΤΡΑ
1) Απέναντι στον πολιτικό κόσμο είναι αναγκαίο να γίνει:
α) επιλογή ανθρώπων - κύρια - αυτούς που θα τους ανατεθεί το καθήκον να προωθήσουν τον εκσυγχρονισμό στον αντίστοιχο πολιτικό τους χώρο…
β) εκτίμηση σε δεύτερη φάση αν οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί είναι σε θέση να έχουν την αναγκαία έξωθεν πειστικότητα ώστε να αποτελέσουν εγγυημένα όργανα πολιτικής δράσης
γ) σε περίπτωση θετικής απάντησης, ανάθεση στους επιλεγμένους, των αναγκαίων οικονομικών μέσων - με τους οφειλόμενους ελέγχους - ώστε να μπορέσουν αυτοί να κατακτήσουν την κυριαρχία στα αντίστοιχα κόμματά τους
δ) σε περίπτωση αρνητικής απάντησης χρησιμοποίηση των ίδιων οικονομικών μέσων για την άμεση δημιουργία δύο κινημάτων: το πρώτο στην αριστερά… και το δεύτερο στη δεξιά…
Αυτά τα κινήματα πρέπει να δημιουργηθούν με αντίστοιχες λέσχες- ομίλους που θα τις αποτελούν πολιτικοί και στελέχη της κοινωνίας σε αναλογία 1 προς 3. Οι πρώτοι θα εκφράζουν τον κρίκο σύνδεσης με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα και οι δεύτεροι τη σύνδεση με την κοινωνική πραγματικότητα. Όλοι οι πρωταγωνιστές πρέπει να μη μειονεκτούν στους τομείς της ηθικής, των ικανοτήτων, της τιμιότητας και της διαθέσιμης τάσης για μία ρεαλιστική πολιτική δράση, με ταυτόχρονη άρνηση των συνήθων ιδεολογικών κατασκευασμάτων. Σε διαφορετική περίπτωση η απόρριψη από μέρους της κοινής γνώμης θα είναι αναπόφευκτη.
2) Απέναντι στον τύπο (ή καλύτερα τους δημοσιογράφους)… Χρειάζεται ένας κατάλογος με τουλάχιστον 2 ή 3 άτομα για κάθε εφημερίδα ή περιοδικό, αλλά κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει τον άλλο. Η δράση πρέπει να καθοδηγηθεί όπως ο λεκές του λαδιού, ή καλύτερα ως αλυσίδα με όχι περισσότερους από 3 ή 4 που γνωρίζουν το περιβάλλον.
Στους στρατολογημένους δημοσιογράφους πρέπει να ανατεθεί το καθήκον να δείξουν “συμπάθεια” προς τα πολιτικά στελέχη που έχουν επιλεγεί, και στις δύο περιπτώσεις όπως περιγράφεται στα σημεία 1γ και 1δ.
Σε δεύτερη φάση πρέπει:
α) να αγοραστούν ορισμένα εβδομαδιαία μάχιμα περιοδικά
β) να υπάρξει συντονισμός του επαρχιακού και τοπικού τύπου μέσω ενός κεντρικού πρακτορείου
γ) να υπάρξει συντονισμός πολλών καλωδιακών TV με το πρακτορείο και τον τοπικό τύπο
δ) να αποδιοργανωθεί η κρατική ραδιοτηλεόραση στο όνομα της ελευθερίας εκπομπών…
3) Σ’ ότι σχετίζεται με τα συνδικάτα, η επιλογή άμεσης προτεραιότητας είναι η υποκίνηση σε διάσπαση, ακολουθώντας, δηλαδή, τις μειοψηφικές γραμμές που υπάρχουν…»

* Πρόκειται για επίσημο έγγραφο, με βούλες και σφραγίδες…
** Το πρόγραμμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ουδεμία σχέση έχει με ελληνικό πολιτικό κόμμα
sibilla-gr-sibilla

Δεν υπάρχουν σχόλια: