Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλη συγκέντρωση του Γιώργου και στην Ξάνθη (photos)


gap1
Εφάμιλλη με τη συγκέντρωση που έκανε ο  ΣΥΡΙΖΑ μια μέρα πριν στην ίδια πόλη, ήταν η χθεσινοβραδινή του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Ξάνθη.
Η αίθουσα του ξενοδοχείου ήταν γεμάτη με στελέχη και φίλους του νέου πολιτικού φορέα. Ανάμεσά τους οι πρώην υπουργοί Σωκράτης Ξυνίδης και Γιώργος Πεταλωτής,  ο πρώην Δήμαρχος Σαππών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ο πρώην Νομάρχης ΡοδόπηςΣτέργιος Σταυρόπουλος ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Γ. Μπαμπαλίδης, ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης Χ. Πούλιος και ο σύμβουλος Ι. Τοπ, και οι υπόλοιποι υποψήφιου του ψηφοδελτίου του Κινήματος Μαρία Κοτένογλου, Κώστας Αθανασίου, Τσετίν Μάντατζη, Ουζούν Ιρφάν.
Την πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός θέλει να εγγυηθεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, το οποίο δεν θα αφήσει κανέναν να πάει τη χώρα πίσω, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός , κατά την ομιλία του
“Σηκώστε το Κίνημά μας όσο ψηλότερα γίνεται”, ζήτησε από τους πολίτες.
gap2
“Θέλουμε πολιτικούς που συγκρούονται για προοδευτικές αλλαγές, ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα; Η παρουσία του Κινήματος μας στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής. Θα επιβάλει την επανάσταση του αυτονόητου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αλλοι κοιτάνε παιχνίδια εξουσίας, εμείς πονάμε και μιλάμε για την ουσία, για την Ελλάδα,” σημείωσε ο κ.Παπανδρέου.
 Απευθύνθηκε ακόμη σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική και με αφορμή και όσα έγιναν στο Παρίσι, επισήμανε ότι η πολιτική είναι εδώ και επηρεάζει τη ζωή μας, ακόμα κι αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι.
“Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι”, είπε και συνέχισε: “‘Ανθρωποι που έδιναν με τις πένες τους μάχες για ιδέες, σκοτώθηκαν από όπλα τρομοκρατών. Μια χώρα παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης, έχει μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών που θέλουν να επιβάλλον το φόβο. Που δήθεν στο όνομα του Ισλάμ, πλήττουν όλους τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους. Καλλιεργώντας τον τρόμο, ενισχύοντας την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Δίνοντας τροφή στην δημαγωγική ακροδεξιά και στα φασιστοειδή. Μπροστά σε όλα αυτά, εμείς τι κάνουμε; Σωπαίνουμε; Αδιαφορούμε;”.
gap3
Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός και παρατήρησε:
“Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού! Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην ιστορική διαδρομή των δυνάμεων της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα! Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο του βολέματος σε μια βουλευτική έδρα. Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες! Όπως ο Αντρέας το 1974! Ενάντια στο κομματικό κατεστημένο!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: