Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Κάρυστο, Σαλαμίνα και Μάνη

Επί ποδός η Πυροσβεστική


φωτ. αρχείου
φωτ. αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε περιοχές της Καρύστου, της Σαλαμίνας και της Φθιώτιδας,  ενώ η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Μάνης βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Στη Μεσσηνία,  ένας 32χρονος ομολόγησε 21 εμπρησμούς σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Ενδείξεις εμπρησμού υπάρχουν για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Γοργοπόταμου στη Φθιώτιδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε δύο σημεία που απέχουν μεταξύ τους ένα χιλιόμετρο, και η πυροσβεστική έχει μαρτυρίες κατοίκων που είδαν μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από την περιοχή.

Η πυρκαγιά αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις αν δεν έχει κατασβεστεί ως το βράδυ, καθώς κατευθύνεται σε απόκρυμνη δασική έκταση. Ρίψεις νερού κάνουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην Εύβοια, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις δέκα το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην θέση Πλατανιστό Λυγιά αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό Καστρί όπου μάλιστα προξένησαν ζημιές σε κτίσματα.

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι σε κατοικημένη περιοχή ενώ επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για να την θέσουν υπό έλεγχο ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση βρίσκεται ωστόσο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση της περιοχή Κρήνης (Παλοβά), λίγο έξω από το Γύθειο στηνΑνατολική Μάνη του νομού Λακωνίας. Η φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την πλήρη κατάσβεσή της από δύναμη 14 πυροσβεστών με επτά οχήματα και έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Η πυρκαγιά στην Σαλαμίνα εκδηλώθηκε πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Περάνι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε σκουπίδια και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αναβύσσου αλλά ελέγχεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Μεσσηνία, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλαβε έναν 32χονο που ομολόγησε ότι ευθύνεται για 21 εμπρησμούς την τελευταία εβδομάδα σε περιοχές των δήμων Οιχαλίας και Τριφυλίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: