Την επιθυμία του για μια «πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς» εξέφρασε μιλώντας στον BHMA 99.5 FM, ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Ο Μπαλτάκος, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι «τύψεις» της «εθνικής παράταξης» οδήγησαν στον...
παραλογισμό να κυβερνούν τη χώρα δεξιές, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις -το ΠΑΣΟΚ εννοώ- και παρ’ όλα αυτά η Αριστερά να περνά την ατζέντα της στην παιδεία ή και πιθανόν στη θρησκεία. Θεωρείται ότι είναι πιο καταξιωμένος εκείνος που στο παρελθόν δήλωνε αριστερός και στιγματισμένος αυτός που δηλώνει δεξιός».
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είπε πως, αν περάσει ως έχει, η διάρρηξη ΝΔ και Εκκλησίας θα είναι οριστική και πλήρης.
«Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή -δεν θέλω να πω ονόματα- άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι’ αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική.
Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, τέλος, είπε πως «δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν κακοί πολιτικοί. Και κακή πολιτική. Αν ακολουθήσεις μια λανθασμένη πολιτική, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι. Έχετε ακούσει τι λένε; ‘Θα ψηφίσω αυτούς που τους πονάνε περισσότερο’. Γιατί κρύβουμε τα μάτια μας και κλείνουμε τα αυτιά μας; Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της ΧΑ. Είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά αυτό συμβαίνει».
Ο Μπαλτάκος υποστήριξε ότι χρειάζονται πολιτικές , οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ως παράδειγμα την καθιέρωση το 2010 του νόμου «που λέει ότι μπορεί να εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων κάποιος ασχέτως γένους, που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει π.χ. ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους στρατιωτικούς. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό να αλλάξουμε, αλλά πήγαμε να το αλλάξουμε και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε και ανέβηκε, ως αποτέλεσμα, η Χ.Α. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό π.χ. πρέπει να το αλλάξουμε». Τέτοιες πολιτικές πρέπει να γίνουν, κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου