Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Γυρίσαμε την πορεία της χώρας» Σαμαράς: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα φέρουν ανάκαμψη


Σαμαράς: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα φέρουν ανάκαμψη
Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει την έκθεση «Ποσειδώνια 2014»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην ανάγκη επενδύσεων που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, μετά την «πολύ σοβαρή οικονομική κρίση», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας απόψε την έκθεση «Ποσειδώνια 2014».

«Χρειαζόμαστε επενδύσεις, για να αναβαθμίσουμε τις υποδομές στα λιμάνια μας και στα χερσαία οδικά δίκτυα από εκεί και πέρα. Επίσης χρειαζόμαστε επενδύσεις για να εκσυγχρονίσουμε τα ναυπηγεία μας. Και επενδύσεις, για να αναδειχθούμε ως περιφερειακός κόμβος παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους που βρίσκονται στις θάλασσές μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα γίνεται «η πιο σταθερή χώρα σε μια ασταθή ευρύτερη περιοχή», καθώς και πύλη για το εμπόριο από τα λιμάνια της Μέσης Ανατολής και της Άπω Ανατολής ως την Ιαπωνία, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, στις αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους «πρωταθλητές» της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, που φέτος αναμένεται να κάνει νέο ρεκόρ με 20 εκατ. τουρίστες, καθώς και η ναυτιλία με τον ελληνικό στόλο να μεταφέρει ήδη το 15% του παγκόσμιου εμπορίου.

«Στα τελευταία 10 χρόνια οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν ναυπηγήσει πάνω από 2500 ποντοπόρα πλοία, κυρίως σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής. Τώρα που μιλάμε, οι Έλληνες πλοιοκτήτες παραγγέλνουν ένα νέο πλοίο κάθε 2 μέρες» είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014» είπε πως είναι ο κατάλληλος τόπος για να συζητηθούν επιχειρηματικά σχέδια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια γυρίσαμε την πορεία αυτής της χώρας προς τα πάνω. Στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε πρόσω ολοταχώς» σημείωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η χώρα αλλάζει, και μαζί αλλάζουν οι προοπτικές ολόκληρης της περιοχής.

«Με τη στήριξη των Ελλήνων πλοιοκτητών που κερδίζουν τις μάχες σε όλους τους ωκεανούς κι είμαστε υπερήφανοι γι' αυτούς, μαζί με τη μεγάλη παράδοση της ελληνικής ναυτοσύνης, επανεκκινούμε τη χώρα μας ξεκινώντας από τη θάλασσα» κατέληξε ο πρωθυπουργός. 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: