Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μετά από ψευδή καταγγελία Αλαλούμ με την τροπολογία για την απέλαση μεταναστών


Αλαλούμ με την τροπολογία για την απέλαση μεταναστών
Ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επανακατατέθηκε για τρίτη φορά μετά την απόσυρσή της την Πέμπτη η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει την απέλαση μεταναστών έπειτα από ψευδείς καταγγελίες.

Η τροπολογία αποσύρθηκε πρώτη φορά χθες, Τετάρτη, στην συνέχεια επανακατατέθηκε βελτιωμένη, αποσύρθηκε το πρωί της Πέμπτης και ξανακατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τα πηγαιν' - έλα της τροπολογίας οφείλονται στη διαφωνία του υπουργού  Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεννοήθηκε την απόσυρσή της με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Επαναφέροντας την τροπολογία ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Δεν αποδέχομαι την απόσυρση και θεωρώ ότι πρέπει να μείνει. Όταν δίνεται μια μάχη στα σύνορα και στα νησιά και τις πόλεις δίνεται μάχη για την προάσπιση των συνόρων».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να προστατευθούν οι λιμενικοί και οι συνοριοφύλακες, καθώς και ότι οι «δουλέμποροι έχουν δασκαλέψει τους μετανάστες» να κάνουν καταγγελίες για ρατσιστική βία.

«Η πολιτεία θα πρέπει να λειτουργεί» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έχουν πρόβλημα όταν βλέπουν στολή. Να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορά μας και τις πόλεις μας» κατέληξε ο Γ. Μιχελάκης.

Ονομαστική ψηφοφορία

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία, ενώ ήδη στο ΠΑΣΟΚ πραγματοποιείται σύσκεψη με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την τελική απόφασή τους.
«Δεν θέλετε να προστατεύσετε τα σώματα ασφαλείας με τη διάταξη αυτή. Την ατζέντα την ακροδεξιά που θέλει να βάλει η Χρυσή Αυγή προσπαθείτε να επιβάλετε στην πολιτική ζωή, για να κάνετε κερδοσκοπική πολιτική. Οι δουλέμποροι από την ξενοφοβία προστατεύονται» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ έκανε λόγο για φαρσοκωμωδία που παίζεται ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή του.
«Να αποσύρετε την τροπολογία- όνειδος. Δεν είναι άξια της χώρας, είναι ευτελής φθηνός λαϊκισμός που θα σας στιγματίσει ανεξίτηλα» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.
Τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, για να δηλώσει την απόλυτη στήριξη των βουλευτών του κόμματος στην πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών να μην αποδεχτεί την απόσυρση της διάταξης.
Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι αν θέλει για δικές του ιδεοληψίες να παραστήσει τον προστάτη των δουλεμπόρων η ΝΔ δηλώνει ότι είναι αντίθετη σε αυτό.
Ο κ. Λαφαζάνης πήρε τον λόγο χαρακτηρίζοντας άθλιες τις κατηγορίες τις οποίες, όπως είπε, τις επιστρέφει στον κ. Βορίδη.
Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΠάριςΚουκουλόπουλος μίλησε για ένα ακόμα σκηνικό ψευδεπίγραφης πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άφησε αιχμές για την παρέμβαση του κ. Μιχελάκη σημειώνοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έχει την αρμοδιότητα να αποσύρει ή να καταθέσει τη διάταξη.
«Δεν έχω πτυχίο νομικού για να το τσακίσω. Δεν μπορώ όμως να υποστώ λοβοτομή. Δεν πέρασε όμως καιρός από τα γεγονότα της Ομόνοιας. Καμία καταγγελία δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη. Προφανώς το κράτος έχει εξ ορισμού το πάνω χέρι και εξ ορισμού ο μετανάστης είναι ο αδύναμος» υπογράμμισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, χαρακτηρίζοντας θετική την κίνηση του κ. Γρηγοράκου να την αποσύρει.
«Η πολιτεία δεν μπορεί να διαλυθεί. Δεν μπορεί τα κέντρα των πόλεων να τα καταλάβουν οι αλλοδαποί. Η πολιτεία και τα όργανά της θα λειτουργήσουν. Τελείωσε αυτό» επέμεινε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Δεν προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αυτή η διάταξη, αλλά από συγκεκριμένο παράγοντα» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: