Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ''ΑΓΓΙΖΕΙ'' ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ...


Σκάνδαλο με τις υπηρεσίες πληροφοριών συγκλονίζει την κυβέρνηση συνασπισμού του Λουξεμβούργου και απειλεί την ηγεσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται για 18 χρόνια στην πρωθυπουργία...

«Αυτή είναι μία από τις τελευταίες εμφανίσεις μου στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο», είπε ο 58χρονος Γιούνκερ στη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης.
Την περασμένη Παρασκευή ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός, ο μακροβιότερος δημοκρατικά εκλεγμένος επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο, έχασε την υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων του συνασπισμού του.
Η απόσυρση ήρθε μετά από μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, που έχει συσταθεί πριν από έξι μήνες και αποφάνθηκε ότι ο Γιούνκερ έπρεπε να αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» για χρόνια αμέλειας καθώς εγκαλείται πολιτικά ότι δεν είχε δώσει τη δέουσα προσοχή σε σοβαρά ζητήματα της υπηρεσίας πληροφοριών.
Ο κ. Γιούνκερ έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μιλήσει στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.
Εκτιμάται πάντως ότι ο συνασπισμός θα πέσει, αναγκάζοντας τον αρχηγό του κράτους, Δούκα Ανρί, να διαλύσει το κοινοβούλιο και να καλέσει σε εκλογές οι οποίες πιθανολογείται ότι θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.
Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών έχει ήδη ζητήσει ένα «νέο ξεκίνημα» στην πολιτική του Μεγάλου Δουκάτου, ενώ και άλλοι πολιτικοί ζήτησαν την παραίτηση Γιούνκερ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: