Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Αποκάλυψη: Στήνουν σκάνδαλο – μαμούθ με φαρμακοβιομηχανίες


farmaka
Ένα μεγάλο σκάνδαλο πάει να στηθεί στο υπουργείο Υγείας με πρόσχημα την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων.
Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή το πανίσχυρο λόμπι των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων έχει ανοίξει διαύλους με παράγοντες του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης, σε κεντρικό επίπεδο και ετοιμάζουν φωτογραφική τροπολογία που θα αποκλείουν απ’ την ελληνική αγορά τα φτηνά γενόσημα εισαγόμενα φάρμακα. Μιλάμε για κόλπο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει βέβαια τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το λόμπι των φαρμακοβιομηχάνων επιχειρεί να διαμορφώσει συμμαχίες και σε επίπεδο μέσων ενημέρωσης προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις για το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η καταιγιστική διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση και σε εφημερίδες που έχουν προχωρήσει χωρίς να υφίσταται κανένας λόγος μεγάλες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Παγιδεύουν τον Τσίπρα
Το ζήτημα είναι ότι κάποιοι επιχειρούν να παγιδεύσουν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στον οποίο προβάλουν ως δικαιολογία για την επίμαχη τροπολογία, τη δήθεν ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.
Μάλιστα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, μίλησε για κίνητρα τα οποία θα ενισχύσουν την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.
 Κινητοποιήθηκε το «σύστημα»
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως ότι το λόμπι που έχει αναλάβει να περάσει το σχετικό νόμο είναι ισχυρό, τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Μιλάμε για ένα σκάνδαλο που θα αποφέρει πολλά δις στους ντόπιους φαρμακοβιομήχανους και γι’ αυτό έχουν κινητοποιηθεί οι μεγάλες δυνάμεις της διαπλοκής και των μέσων ενημέρωσης.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: