Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε συστηματικά ΔΟΥ και τράπεζες...


Εγκληματική οργάνωση η οποία διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Δ.Ο.Υ., τραπεζών και πολυκαταστημάτων, με τη χρήση πλαστών εγγράφων, εξάρθρωσε η Αστυνομία.
Τα μέλη της συμμορίας είχαν...
αποσπάσει επιστροφές φόρου, συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, από διάφορες εφορίες, χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες, εξουσιοδοτήσεις και εκκαθαριστικά σημειώματα.

Παράλληλα, η σπείρα χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να εξασφαλίσει δάνεια από τράπεζες, αλλά και για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσε.

Τα κέρδη της συμμορίας από αυτές της δραστηριότητες δεν έχουν εξακριβωθεί αλλά υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και παράβαση του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
17 πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας
15 σφραγίδες διάφορων δημοσίων υπηρεσιών
Πληθώρα πλαστών εκκαθαριστικών φορολογικών σημειώσεων
Υπεύθυνες δηλώσεις
Πλήθος πιστωτικών καρτών και καρτών αναλήψεως
Βιβλιάρια καταθέσεων
Πλήθος φωτογραφιών τύπου ταυτότητας-διαβατηρίου
Πλήρης εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: