Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Και 3ος αστυνομικός στο κύκλωμα

Αθρόες προσαγωγές με 14 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και τριών αστυνομικών είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της γιγαντιαίας επιχείρησης της Αστυνομίαςπου ξεκίνησε από τα ξημερώματα εναντίον οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και όπλων στην Κρήτη.
Η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου όπου έχουν μεταφερθεί οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα το όποιο αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη συστηματική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και άλλες συλλήψεις ενώ έχουν εντοπισθεί και 4 συνεργοί των κατηγορουμένων που βρίσκονται στη φυλακή και αναζητούνται ακόμα και άλλα άτομα, που φέρονται ως οι εγκέφαλοι του κυκλώματος που λειτουργούσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «με μεθόδους μαφίας».
Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους κατηγορούμενους, οι περισσότεροι των οποίων είναι μέλη τριών γνωστών οικογενειών της Κρήτης με γνωστή παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι δρούσαν ως δύο ομάδες σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, καλλιεργούσαν χασίς και το εμπορεύονταν, ενώ φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση όπλων καθώς και σε μια σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση βρίσκονται εκτός των τριών αστυνομικών και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας αλλά και αλλοδαποί και άτομα που βρίσκονται προφυλακισμένα για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ γίνεται και λόγος για εμπλοκή επιστημόνων.
Από τους τρεις αστυνομικούς ο ένας είναι υψηλόβαθμος και υπηρετεί στο Λασίθι και οι άλλοι δύο υπηρετούν στο Ηράκλειο και στο Λασίθι και το θέμα της εμπλοκής τους στην υπόθεση διαχειρίζεται κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που έφθασε από την Αθήνα στο Ηράκλειο.
Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ για τον εντοπισμό και την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ των υπόπτων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται και 500 περίπου σελίδες από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των εμπλεκόμενων.
Παράλληλα η Εισαγγελία Εφετών έδωσε εντολή να διερευνηθεί η εμπλοκή επιστημόνων και κρατικών λειτουργών με την πιθανολογούμενη έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.
Η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο ρόλος του καθενός ενώ η δικογραφία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Από την πλευρά τους οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων αν και ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι δεν επικοινώνησαν με τους πελάτες τους και δεν είναι γνώστες των δικογραφιών υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα ευρήματα και ότι οι συλλήψεις έγιναν μόνο από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: