Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νέα κατάθεση στην Προανακριτική Yπήρχε και τρίτο «στικάκι» με τη λίστα Λαγκάρντ, παραδέχτηκε ο Ι.Διώτης


Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στην Προανακριτική
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης στην Προανακριτική   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» κατέθεσε για τρίτη φορά ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι δημιούργησε και τρίτο στικάκι με τη «λίστα Λαγκάρντ», χαρακτηρίζοντας το «στικάκι εργασίας» το οποίο χρησιμοποιούσε μόνο για να κάνει εκτυπώσεις.
Όπως φέρεται να είπε, στις 16/1/12 άνοιξε το usb για να δει το περιεχόμενο του και αμέσως το κατέστρεψε.
Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ παραδέχτηκε ότι κρατούσε σημειώσεις από τα αρχεία της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς και ότι έφτιαξε ο ίδιος έναν κατάλογο, τον οποίο δακτυλογράφησε, τον εκτύπωσε και τον παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο.
Υπενθυμίζεται ότι η ύπαρξη τρίτου usb της «λίστας Λαγκάρντ», το οποίο ανοίχτηκε στις 16/1/12, είχε διαπιστωθεί στην πραγματογνωμοσύνη που είχε κάνει στον προσωπικό φορητό υπολογιστή του κ. Διώτη η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ακόμα ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε υποστηρίξει στις καταθέσεις του ότι όταν παρέλαβε το usb της «λίστας Λαγκάρντ» από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αντέγραψε το περιεχόμενο του σε άλλο usb το οποίο παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Ιούλιο του 2011 καταστρέφοντας το αρχικό.
Επίσης, τα επτά μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισαν να απαντήσει γραπτώς στις ερωτήσεις τους ο ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, που εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: