Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

H Άννα κλείνει το Ειδικό Σχολείο Κωφών


"Λουκέτο" ετοιμάζεται να μπεί στο ένα από τα τρία Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρηκόων που διαθέτει η Αττική σε Αργυρούπολη, Αμπελοκήπους και Πεύκη.

Το Ειδικό Σχολείο Κωφών Φιλοθέης, που εδρεύει στην Πεύκη, έχει 30 μαθητές (δημοτικό-νηπιαγωγείο), 12 εκπαιδευτικούς και 6 άτομα ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Το Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης έχει 47 μαθητές(δημοτικό-νηπιαγωγείο), 12 εκπαιδευτικούς, 7 άτομα ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Το Ειδικό Σχολείο Κωφών που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ε.Ι.Κ.( Εθνικού Ιδρύματος Κωφών) στους Αμπελόκηπους έχει 20 μαθητές (δημοτικό-νηπιαγωγείο), 17 εκπαιδευτικούς και 7 άτομα ως Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, ενώ το κόστος μεταφοράς των μαθητών ανέρχεται σε 19.216,28 ευρώ μηνιαίως.

Ορισμένοι από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αμπελοκήπων μετακινούνται από περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το οικοτροφείο Δροσιάς, η Αγία Παρασκευή, παρά το γεγονός πως υπάρχει το Ειδικό Σχολείο Κωφών στην Πεύκη.

Επίσης, μαθητές από περιοχές όπως η Καλλιθέα, ο Υμηττός, τα Άνω Πετράλωνα, μετακινούνται στους Αμπελοκήπους, ενώ θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης.

Τα δύο Ειδικά Σχολεία Πεύκης και Αργυρούπολης, πληρούν απόλυτα τις προϋποθέσεις υποδοχής των μαθητών.

Ως εκ τούτου, με "επιχείρημα" την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για τους μαθητές, είναι υπό συζήτηση μεταξύ Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, ΚΕΔΔΥ και Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής, η πρόταση για την προώθηση των μαθητών στα δύο άλλα ειδικά σχολεία και την ενίσχυσή τους με στόχο τη βελτίωση στα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα, υπάρχει πρόταση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής για δημιουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο χώρο, όπου σήμερα στεγάζεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων।

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: