Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων

Δηλώσεις εισοδήματος και ακινήτων

Η παράταση αφορά τις δηλώσεις εισοδήματος και στοιχείων ακινήτων για ορισμένους υπόχρεους
Η παράταση αφορά τις δηλώσεις εισοδήματος και στοιχείων ακινήτων για ορισμένους υπόχρεους (Φωτογραφία: Eurokinissi )
Αθήνα
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2011 για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Δ.Κουσελάς, προβλέπει ότι:

1. Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ (εφόσον η διαχειριστική τους περίοδος έληξε μέσα στους μήνες Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του έτους 2010), η οποία λήγει την 18η Απριλίου 2011, ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011 και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00 την 5η Μαΐου 2011.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των ΟΕ, ΕΕ, κοινωνιών, κοινοπραξίες, κλπ. που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ. και όσων έχουν ως αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιριών ή τη μεσιτεία ασφαλειών ή αν συμμετέχουν σε εταιρεία ή κοινοπραξία με Γ΄ κατηγορίας βιβλία του ΚΒΣ που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, η οποία λήγει στις 15 Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως ΑΦΜ, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ΔΟΥ, στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η 28η Απριλίου 2011 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

3. Σε περιπτώσεις που καθίσταται αδύνατη η επικοινωνία με το ειδικό δίκτυο του TAXISNET ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και των εταιριών (ΟΕ, ΕΕ, Κοινοπραξιών, Κοινωνιών κτλ) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά υποβολής των δηλώσεων τους μέσω του διαδικτύου, παρέχεται η ευχέρεια υποβολής των δηλώσεων αυτών στις ΔΟΥ, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία λήξης των δηλώσεων μέσω διαδικτύου.

4. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2011, που υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 1.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: