Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αναπάντητα ερωτήματα…

Αποσύρθηκε η τροπολογία που καταργούσε τις θέσεις τους


http://img.protothema.gr/FCD185FE8DD55AD1A6786930497058A4.jpg

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι προχτές παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας ουσιαστικά παρεμβάσεις στο έργο τους, έπειτα από σχετική έρευνα που διενέργησε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μακρής. Παράλληλα, αποσύρθηκε η τροπολογία που είχαν καταθέσει τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης και η οποία από την κυβέρνηση είχε προβληθεί ως η βασική αιτία της δραματικής εξέλιξης που έμελλε να εξελιχθεί σε φιάσκο...

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη μετά την έρευνα που διενέργησε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μακρής χωρίς να εντοπιστούν παραβιάσεις.

Στο υπόμνημά τους που κατέθεσαν οι δύο εισαγγελείς κάνουν αναφορά και στην τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών που ουσιαστικά τους καταργούσε και η οποία τους οδήγησε να ζητήσουν την αντικατάστασή τους. Αναφέρθηκαν επίσης σε εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και αφορούν κυρίως στην άρνηση ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών να τους δώσουν στοιχεία για συγκεκριμένες υποθέσεις. Ωστόσο αρνήθηκαν να κατονομάσουν εξωδικαστικούς παράγοντες που παρενέβησαν στο έργο τους.

Από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκαν διαβεβαιώσεις προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι η επίμαχη ρύθμιση που αντικαθιστά τους οικονομικούς εισαγγελείς με αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα αποσυρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: