Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

«Όχι» σε κούρεμα του ελληνικού χρέους από τον Σαπέν...


Σαπέν: Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες
«Ένα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα», δήλωσε το πρωί στη γαλλική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγες ώρες πριν από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. 
H Ελλάδα θα βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο εάν...
αποχωρούσε από την ευρωζώνη, πρόσθεσε.

Η άκαμπτη στάση της Γερμανίας ως προς το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας είναι ορθή από κάποια άποψη, τόνισε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους άρρηκτους δεσμούς της χώρας του με την Γερμανία.

«Η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, αλλά η χώρα, έχει υπογράψει σειρά συμφωνιών. Πρέπει να σεβαστούν αυτές τις συμφωνίες, ανεξάρτητα από την αλλαγή κυβέρνησης» ξαναείπε ο   Σαπέν. Ωστόσο, σημείωσε πως και η ευρωζώνη οφείλει να σεβαστεί την αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα.

«Αλλά οι Έλληνες λένε, και σωστά, τούς υποστηρίζω, "έχουμε μόλις αλλάξει κυβέρνηση, κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τα πάντα όπως πριν". Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργήσουμε από κοινού».
Όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές να επιτευχθεί συμφωνία σήμερα στις συνομιλίες του Eurogroup, ο Σαπέν απάντησε: «μακάρι», αλλά αρνήθηκε να εκτιμήσει πόσο πιθανό είναι αυτό.

«Οι Έλληνες ζητάνε το ακατόρθωτο» φέρεται να είπε σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, ενώ δηλώσεις έκανε και ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας στη γερμανική τηλεόραση: «Εάν χρειάζεσαι δάνειο, είπε δεν πας στην τράπεζα, να προσβάλλεις τον διευθυντή και μετά να ζητάς να επαναδιαπραγματευτείς τους όρους δανεισμού σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: