Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η Κομισιόν αφήνει ανοικτό το θέμα εξόδου από το ευρώ

Αναστάτωση από αναρτήσεις στο twitter

 
 
Η Ελλάδα και τα σενάρια περί εξόδου της από το ευρώ εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ενώ την κατάσταση περιπλέκουν οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, που αποδίδονται σε κορυφαίους  θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ.

Την τελευταία ώρα προκλήθηκε αναστάτωση από μια ανάρτηση στο Twitter για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, μια ανάρτηση που εμφάνιζε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να έχει δηλώσει πως «η Ελλάδα πιθανότατα θα φύγει από το ευρώ εάν δεν καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους στόχους της».

Η είδηση αυτή αναπαράγεται από αρκετούς χρήστες του Twitter, την ίδια στιγμή όμως που εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πριν σχηματισθεί κυβέρνηση δεν είναι σκόπιμο να ειπωθεί ο,τιδήποτε.

Στην περίπτωση πάντως που επαληθευθεί αυτή η «προειδοποίηση» θα είναι η πρώτη φορά που ο Ζοζέ Μπαρόζο ή άλλος θεσμικός παράγοντας της ΕΕ, θα αναφέρεται ευθέως για πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.
Είναι προφανές πως στην περίπτωση αυτή κορυφώνονται οι πιέσεις προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός και να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας στην κατεύθυνση της τήρησης του Μνημονίου.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: