Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...


Σε συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Τετάρτη καλεί η ΑΔΕΔΥ ενάντια «στις διαθεσιμότητες - απολύσεις και για την υπεράσπιση της Υγείας, Παιδείας και Ασφάλισης»...

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξή της στον «δίκαιο αγώνα όλων των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί) και της Κεντρικής Διοίκησης (εργαζόμενοι στα Υπουργεία)».
Στο πλαίσιο αυτό καλεί το σύνολο των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Από τις 12.00 κηρύσσει και παναττική στάση εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση μεθοδεύει νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία το 2014, ενώ κάνοντας λόγο για εκρηκτικό μείγμα, αναφέρεται ειδικότερα σε «μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 370 εκατ. ευρώ, των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων κατά 320 εκατ. ευρώ, των παροχών ασθενείας προς τους ασφαλισμένους κατά 539 εκατ. ευρώ, της κρατικής επιχορήγησης του ΕΟΠΥΥ κατά 334 εκατ. ευρώ και του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ κατά 2,2 δισ. ευρώ, αλλαγή του χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ από Πάροχο Υπηρεσιών Υγείας σε «Αγοραστή» Υπηρεσιών από το κρατικοδίαιτο μεγάλο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο στην Υγεία, διαθεσιμότητες και απολύσεις από τη νέα δεξαμενή των 9.970 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, συνέχιση των συγχωνεύσεων, των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων της Περιφέρειας και κλείσιμο 770 υποστελεχωμένων Κλινικών – Τμημάτων.
Η ΑΔΕΔΥ αναφέρεται και στις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά της διαθεσιμότητας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κωφεύει και εξακολουθεί να βαδίζει στον αυταρχικό της κατήφορο, επιβάλλοντας πειθαρχικές διώξεις στους εργαζομένους στα ΑΕΙ και στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών».
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: