Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πλήρως διασφαλισμένες οι καταθέσεις Σε καθεστώς εκκαθάρισης τρεις συνεταιριστικές τράπεζες


Σε καθεστώς εκκαθάρισης τρεις συνεταιριστικές τράπεζες

Αθήνα
Σε καθεστώς εκκαθάρισης περνούν οι συνεταιριστικές τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν επαρκή κεφάλαια, ενώ οι καταθέσεις τους  είναι πλήρως διασφαλισμένες και απορροφούνται από την Alpha Bank.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, το σύνολο των καταθέσεων που μεταφέρονται είναι της τάξης των 431,4 εκατ. eυρώ, ενώ οι συνολικά 227 εργαζόμενοι θα έχουν ευκαιρίες απασχόλησης στο δίκτυο της Alpga Bank, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διατηρήσει φυσική παρουσία μέσω σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν οι εν λόγω συνεταιριστικές.
Τα δάνεια των τριών συνεταιριστικών τραπεζών, εξυπηρετούμενα και μη, περνούν στον εκκαθαριστή,  ο οποίος είναι η η εταιρεία  ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε, ενώ  στο ακέραιο θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους είχαν συμμετάσχει τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Αντίθετα, κανονικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους οι συνεταιριστικές τράπεζες Σερρών, Πελοποννήσου και Ηπείρου, καθώς -μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου- συγκέντρωσαν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε να αυξήσουν το δείκτη κεφαλαιακής τους επάρκειας στο 9%.
Σημειώνεται ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες είχαν περιθώριο μέχρι τις 22 Νοεμβρίου προκειμένου να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια, ενώ στη διαδικασία δόθηκε και άτυπη παράταση λίγων ημερών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: