Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...

Την απάντηση της τρόικας στο σχέδιο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) περιμένει από σήμερα η Αθήνα προκειμένου να κλείσει με τα προαπαιτούμενα και να προχωρήσει η εκταμίευση ...
της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Όπως παραδέχεται στέλεχος της κυβέρνησης, στο συγκεκριμένο θέμα «δεν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουμε μονομερώς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας», συνεπώς το Μάξιμου κάθεται στην κυριολεξία σε αναμμένα κάρβουνα.
Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των δανειστών μας απορρίψουν το σχέδιο της κυβέρνησης τότε το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών είναι δυσοίωνο.
Το πλέον αρνητικό σενάριο για την κυβέρνηση είναι ότι οι δανειστές μας συνδέουν μια σειρά από κρίσιμα θέματα όπως η άρση των πλειστηριασμών, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο φόρος ακινήτων και ο προϋπολογισμός του 2014 με τις επόμενες δόσεις προκαλώντας έντονους πονοκεφάλους στο Μαξίμου.
Κι αν για τον προϋπολογισμό υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης συμπληρωματικού, το Μαξίμου τρέμει στο ενδεχόμενο αν προχωρήσει μονομερώς στα υπόλοιπα θέματα να χρειαστεί να επανέλθει λόγω της ισχυρής πιθανότητας οριστικού ναυαγίου με τους δανειστές μας.
Ήδη το Μαξίμου δέχεται εισηγήσεις να μην προχωρήσει μονομερώς, τουλάχιστον όχι την Τρίτη όπως ήθελαν οι πληροφορίες, στο θέμα του φόρου ακινήτων και στην άρση των πλειστηριασμών και να επαναδιαπραγματευτεί τα μείζονα αυτά θέματα με τους εκπροσώπους της τριμερούς οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα με την κρυφή ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια προσέγγιση μέχρι και την ύστατη ώρα.
Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Επί της ουσίας παραδέχεται στέλεχος του Μαξίμου «έχουμε στη διάθεσή μας λιγότερο από δύο εβδομάδες».
Αν για παράδειγμα, συνεχίζει το ίδιο στέλεχος, δεν υπάρξει συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου για τους πλειστηριασμούς τότε ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει μονομερώς ή θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για όλους.
Πηγή : naftemporiki.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/12/blog-post_3884.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: