Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Στους 154 η κυβέρνηση...


Καταψηφίζει οκτώ άρθρα ο Νικολόπουλος...

Την καταψήφιση οκτώ άρθρων του πολυνομοσχεδίου προανήγγειλε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, καταγράφοντας την πρώτη διαφοροποίηση βουλευτή της πλειοψηφίας στο πρώτο δύσκολο κοινοβουλευτικό «κάβο».

Ο...
βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Θα ψηφίσω "ναι επί της αρχής" του πολυνομοσχεδίου, γιατί αισθάνομαι δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή, που με την υπερψήφιση της πολιτικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από την επιλογή τους να με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω για ακόμα μια φορά στο εθνικό Κοινοβούλιο».

Και προειδοποιεί: «Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση, τάχιστα να επιδείξει έντονο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να συγκρουστεί με την διαφθορά, αλλάζοντας τη χώρα και αποδίδοντας κοινωνική δικαιοσύνη σε ένα κράτος, στο οποίο οι πάρα πολλοί αισθάνονται να ασφυκτιούν από το κράτος και οι πολλοί λίγοι… να απομυζούν το κράτος! Περιμένω επίσης, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία των προαπαιτούμενων, της αξιολόγησης, της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, να διαπιστώσω ότι, πράγματι, οδεύουμε σε μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους, αλλά και σε μία επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και κυρίως, την πραγματική αγορά».

Ωστόσο, σημειώνει ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει «χειροκροτητής», επαναλαμβάνοντας τη γνωστή επωδό «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», ψέγοντας με τον τρόπο αυτό τους «συντρόφους» του, που, όλο το προηγούμενο διάστημα, παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες διαφωνούν, αλλά θα τις ψηφίσουν.

«Έτσι και σήμερα θα πω ΝΑΙ σε διατάξεις, που έχουν ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο και σε εκείνες που εξορθολογίζουν το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Θα φωνάξω ΟΧΙ σε εκείνες που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» προσθέτει ο κ. Νικολόπουλος.

Και συνεχίζει: «Γι' αυτό δεν θα ψηφίσω τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15 γιατί σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης και καλούνται πλέον να πληρώσουν και από… αυτά που δεν έχουν. Πιστεύω ότι αυτές οι νομοθετικές διατάξεις συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές μας δεσμεύσεις. Είναι προβλέψεις με αναδρομική ισχύ όπως για τις συντάξεις, για την κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, μαζί με την υπερβολή που "σκοτώνει", δηλαδή να πληρώνουν ακόμη και αυτοί που οφείλουν από 1 έως 5 ευρώ, την ίδια ώρα που άλλοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, όπως οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι. Είναι αδιανόητο για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα η μείωση των προστίμων για τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές που τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλαμε, καθώς και η επαναφορά των ποινικών διώξεων, για οφειλές στην εφορία ή η αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, που σίγουρα θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυραίους εκτός ρυθμίσεων και φυσικά δεν μπορώ να δεχθώ την αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: