Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Κάλυψη σε Σταθάκη και Φλαμπουράρη Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, διαψεύστηκε ο επικοινωνιακός ορυμαγδός


Δεν υπάρχουν νέα μέτρα ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
tsipras
«Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας είπε, ότι υπάρχουν δύσκολα μέτρα τα οποία όμως τα γνωρίζαμε όλοι από τον Αύγουστο και πως τα γνώριζαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι «όταν ψηφίζατε μαζί μας τη συμφωνία». Παρατήρησε ότι ενώ αυτά τα κόμματα ψήφισαν τη συμφωνία, σήμερα αρνούνται να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενά της. «Το ερώτημα είναι τι παριστάνετε σήμερα. Τους αντιμνημονιακούς;», είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τα κόμματα που υποστήριζαν χωρίς καμία διαπραγμάτευση ό,τι ζητούσαν οι δανειστές. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρατηγικό πολιτικό αδιέξοδο όσον αφορά στην αντιπολιτευτική ρητορική απέναντι στην κυβέρνηση.
Κάλυψη σε Σταθάκη και Φλαμπουράρη
Ο πρωθυπουργός παρείχε στην ομιλία του κάλυψη στους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη.
«Να μιλάμε με στοιχεία όχι με εικασίες. Και να έχετε υπόψιν σας το εξής, μην με προκαλείτε. Δημιουργήθηκε θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς υπουργός έκανε ατελή δήλωση και διόρθωσε. Να μιλήσουμε γι αυτούς που δεν έχουν φορολογηθεί. Να μιλήσουμε για το εκατομμύριο του κ. Τσουκάτου; Που πήγαν; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση SIEMENS.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι, κατατίθεται τροπολογία για τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις και τις λίστες.
«Θέλω να σας ανακοινώσω ότι αν κάποιοι νόμιζαν ότι επειδή τελειώνει ο χρόνος θα γλιτώσουν τον έλεγχο σήμερα καταθέτουμε τροπολογία που παίρνουν παράταση όλες οι μεγάλες υποθέσεις, και αυτές των λιστών. Όλοι θα ελεγχθούν κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Δεν θα υπάρξουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία
Νωρίτερα στην ομιλία του επέρριψε ευθύνες στην ΕΕ για πολύ αργούς ρυθμούς στο προσφυγικό.
Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει το αίσχος της εκμετάλλευσης των προσφύγων από δουλεμπόρους.
Τόνισε ότι η Ελλάδα δήλωσε, και το έχει δηλώσει από τη Σύνοδο του Μαρτίου, ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Χωρίς αυτό να σημαίνει, σημείωσε, ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις ή υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξήγησε και κατ' ιδίαν στη Σύνοδο ότι κοινές περιπολίες με τουρκικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορεί να υπάρξουν.
Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε από το βήμα της Βουλής την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σε σχέση με τις χώρες που επωμίζονται το βάρος υποδοχής των προσφυγικών ροών, δημοσιονομική χαλάρωση και ενίσχυση.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: