Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Αποσύρεται η διάταξη για τους ανάπηρους

Αποσύρεται η διάταξη για τους ανάπηρους
Αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη που αφορά στις περικοπές σε άτομα με ολική αναπηρία, μετά από πιέσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr μετά την τοποθέτηση του Πάρι Κουκουλόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, ο Γιάννης Στουρνάρας τον φώναξε και του είπε ότι έχει ήδη γίνει η συνεννόηση και θα αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις περικοπές σε άτομα με αναπηρία άνω του 80%.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κουκουλόπουλος προειδοποίησε νωρίτερα ακόμα και με καταψήφιση: "Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα αν δεν αποσύρετε τις περικοπές που αφορούν στους ανάπηρους", ενώ κάλεσμα στον υπουργό Οικονομικών να δείξει "απόλυτη ευαισθησία" και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Απειλεί ο Κουκουλόπουλος
"Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα αν δεν αποσύρετε τις περικοπές που αφορούν στους ανάπηρους", δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.
Παρέμβαση Σαχινίδη για ανάπηρους
Κάλεσμα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να δείξει "απόλυτη ευαισθησία" και να προστατεύσει αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη, όπως τα άτομα με ολική αναπηρία, απηύθυνε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
"Πριν από λίγη ώρα είχα την ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους μου από το ΠΑΣΟΚ  να θέσουμε στον κ. Στουρνάρα τις θέσεις μας για μία σειρά από ζητήματα τα οποία ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να τα εξετάσει με μεγάλη προσοχή. Θεωρούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πρέπει η Κυβέρνηση να δείξει απόλυτη ευαισθησία απέναντι σε όλους αυτούς που στις δύσκολες στιγμές έχουν περισσότερο ανάγκη από την συμπαράσταση της Πολιτείας", είπε ο κ. Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων.

"Ρωτήσαμε τον κ. Υπουργό ποιο το όφελος για μια κοινωνία όταν σε δύσκολες  συνθήκες δεν μπορεί να προστατέψει άτομα με ολική αναπηρία. Θεωρώ ότι η εικόνα της Κυβέρνησης υποσκάπτεται όταν δυσκολεύεται να εξασφαλίσει  30 εκατ. ευρώ -αυτή είναι η εκτίμησή μας- από άλλη πηγή και τα αναζητά από περικοπές σε άτομα με ολική αναπηρία", τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε:

"Κύριε Υπουργέ, θεωρούμε ότι θα ανταποκριθείτε στο θέμα αυτό πριν φτάσουμε στην Ολομέλεια στη Βουλή. Γιατί πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους όσους λένε ότι η σημερινή συζήτηση είναι μία καλά οργανωμένη θεατρική παράσταση των κυβερνητικών εταίρων.

Και σας το λέω αυτό έχοντας ως σημείο αναφοράς ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά τις μεγάλες περικοπές, τα άτομα με ολική αναπηρία είχαν εξαιρεθεί από αυτές".

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα καταψηφίσει: "Δεν θα ψηφίσω τα μέτρα αν δεν αποσύρετε τις περικοπές που αφορούν στους ανάπηρους"..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: